Sterren op TV
Niké Timmermans vrouw Lars Boom

Niké Timmermans is de vrouw van Lars Boom

Niké Timmermans is de vrouw van Lars Boom. De tijdritspecialist is in 2015 getrouwd met Timmermans: de huwelijksdatum werd niet van tevoren gecommuniceerd, maar opeens was het nieuws daar!

Boom en Niké Timmermans samen in angst door doping

Boom en Timmermans treden maar mondjesmaat samen in de publiciteit. Twee jaar geleden was dat bijvoorbeeld wél het geval, toen de Tour de France van start ging in Utrecht. De wielrenner had op dat moment wat problemen met de dopingautoriteit vanwege een periode van ziekte.

Zijn vrouw vertelde toen aan het medium Helden Online: “Lars is altijd heel nuchter. Hij had zoiets van: ik heb niets verkeerds gedaan, we zien wel of ik mag starten. De nacht van vrijdag op zaterdag had hij alleen niet goed geslapen en haast geen oog dichtgedaan, wat natuurlijk logisch is. Maar hij bleef rustig afwachten. En gisteren rond elf uur hoorde hij dat hij mocht starten.” Boom ging dus van start en werd uiteindelijk 23ste in de proloog.

Niké en Lars Boom trouwden in 2015

In 2014, op Eerste Kerstdag, vroeg Boom zijn toenmalige vriendin ten huwelijk en vervolgens deelde hij een foto van de verlovingsring via zijn Twitter-account. Daarbij schreef de renner: “Ik ben zo blij dat mijn vriendin ‘ja’ heeft gezegd of de vraag of zij met mij wil trouwen!” Ongeveer een jaartje later was het dus zover en stapten de twee in het huwelijksbootje. Zonder dat dit terugkwam in de media, dus. De wielrenner heeft overigens twee kinderen met Niké: dochter Kee uit 2012 en Nena uit 2013.

Zoals gezegd geeft Timmermans maar af en toe een interview af. Maar werpen we een blik op haar Twitter-feed, dan zien we gelijk dat we te maken hebben met de grootste supporter van Lars Boom. Bijna wekelijks post Niké wel een foto van een of andere koers en áltijd staat zij vooraan.

 Je kunt Niké Timmermans volgen via Facebook, Twitter en Instagram.