Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 januari 2021

Laatst Geüpdatet: 10 juni 2023

Niké Hijink-Eppink de vrouw van Maarten Hijink

Niké Hijink-Eppink is de vrouw van Maarten Hijink, een Nederlandse politicus en Tweede Kamerlid namens de Socialistische Partij (SP). Ze zijn in 2000 getrouwd en hebben samen twee zoons: Arne en Tijn.

Niké Hijink-Eppink vrouw Maarten Hijink

Niké Eppink heeft in haar jeugd veel in het buitenland gewoond en gestudeerd. Zo volgde ze een opleiding theaterwetenschappen in Wenen (Oostenrijk) en een studie op de Universiteit van Antwerpen in België. Ze besloot haar carrière als student met de opleiding tot lerares kunstgeschiedenis in Utrecht en had daarna baantjes als dansdocent, regieassistente, publieksbegeleider educatie en uiteindelijk ook echt docent CKV (kunst) op het Montessori Lyceum Herman Jordan.

Niké en Maarten Hijink zijn getrouwd en hebben kinderen

Later werd Niké Eppink nog cultuurcoach, had ze zes jaar lang haar eigen bedrijf in kunsteducatie genaamd Het Kunsthuisje en is ze sinds november 2018 projectleider- en adviseur PO, VO en MBO bij NEOS Cultuuronderwijs. Van job ruilde ze regelmatig, maar nooit werd haar man Maarten Hijink ingewisseld. Ze gaven elkaar zoals gezegd in 2000 het ja-woord en mochten inmiddels twee zoontjes op de wereld verwelkomen: Arne en Tijn.

Op de website van de SP vertelt Maarten Hijink over zichzelf en zijn leven: “Na de havo ben ik naar het HBO en de universiteit geweest. Daarna ben ik aan de slag gegaan op de Tweede Kamerfractie van de SP, waar ik gewerkt heb voor Agnes Kant en Emile Roemer. Ik ben een Achterhoeker in Amersfoort. Daar woon ik sinds vier jaar met mijnvrouw Niké en zonen Arne en Tijn. In april 2021 verwachten we ons derde kind.”

Maarten Hijink politicus en Tweede Kamerlid SP

“Naast alle inzet voor de SP besteed ik zoveel mogelijk tijd aan het gezin, familie en vrienden. Onderweg luister ik zoveel mogelijk boeken; geschiedenis, romans en thrillers. Verder zoek ik altijd een gaatje om series te kijken met Niké of om te gamen op de pc of Playstation.” Ook is Maarten Hijink dolop vakanties, bij voorkeur samen met zijn vrouw Niké Hijink-Eppink. “In eigen land – de Waddeneilanden zijn fantastisch – of Frankrijk, Griekenland en verder.”

Tot slot vertelt Maarten Hijink over zichzelf als politicus: “Er is zoveel te doen om ons land eerlijker en beter te maken. Steeds meer partijen zeggen dat er minder marktwerking in de zorg moet komen, maar ze doen het maar niet! Wij moeten als SP doorgaan om de winsten uit de zorg te halen, om de zorg terug te geven aan zorgverleners en uit handen te halen van de verzekeraars.” Zijn vrouw Niké Hijink-Eppink zal vast erg trots op hem zijn!