Sterren op TV
Nielson

Nielson van raptalent naar hitmachine

Het is tegenwoordig moeilijk om in je auto van A naar B te komen zonder dat de stem van Nielson door de speakers galmt en ook op de televisie ontkom je er zelden aan. Niels Littooij, zoals zijn echte naam luidt, timmert al enige tijd aan de weg. Na zijn deelname aan De beste singer-songwriter van Nederland, werd de zanger ook bij het brede publiek bekend. Dat ondanks dat Niels in dat programma werd afgetroefd door Douwe Bob.

De inmiddels 26-jarige Dordtenaar begon zijn muziekcarrière als rapper onder de artiestennaam Ni-Les. Met nummers als ‘Een ode’, ‘Wie kan me helpen’ en ‘Hoe kan ik worden’ trok de toen nog jonge Ni-Les weliswaar de nodige views, maar tot een echte doorbraak als rapper leidde het niet. Ook een optreden in het voorprogramma van The Opposites veranderde daar weinig aan.

In 2009 ging Nielson samen met Sherman Doesburg en Sigourney Korper aan de slag. Zij vormden de zang- en dansgroep Zirkus Zirkus. De groep richtte zich vooral op kinderen. In 2011 koos Niels voor een carrière-switch. De rapwereld werd definitief achtergelaten en de popliedjes waren geboren. Mede dankzij het nummer Beauty en de Brains, dat het tot de derde plek schopte in de Single Top 100, brak Nielson in 2012 wel door. Sindsdien komt hij regelmatig langs op tv, waaronder bij Koffietijd, Life 4 You, Carlo’s TV Café en uiteraard Giel Beelens 3FM.

Inhoudsopgave

Nielson scoort met Miss Montreal: Hoe

Waar Nielson tijdens zijn optredens in De beste singer-songwriter van Nederland nog meermaals een glimlach op het gezicht van jurylid Miss Montreal liet verschijnen, sloeg het tweetal in 2013 de handen ineen om een ware zomerhit te produceren. Het nummer ‘Hoe’ belandde op de vijfde plek in de Single Top 100 en ging er ook met een Platina-award vandoor. In 2016 schreef Nielson overigens een nummer voor de Nederlandse Olympische sporters. Het nummer het Hoogste Versnelling.

 

Heeft Nielson een vriendin?

Voor de dames die wel geïnteresseerd zijn in deze hunk, is er helaas slecht nieuws. De zanger annex gitarist is namelijk al ruim acht jaar gelukkig met zijn vriendin Hanna. In 2013 werd bekend dat het tweetal inmiddels ook samenwoont.

De grootste hits van hitmachine Nielson

Beauty & the Brains
Hoe (met Miss Montreal)
Sexy als ik dans
Mannenharten (met BLØF)

Wil je de verrichtingen van Niels volgen op Social Media? Dat kan onder andere via Facebook, Instagram en Twitter.