Sterren op TV

Niels Mattheus kandidaat in Expeditie Robinson NL vs. BE

Niels Mattheus is in Expeditie Robinson NL vs. BE één van de in totaal zestien deelnemers. De 29-jarige spierbundel behoort tot het kamp van de Belgen in het survivalprogramma.

Niels Mattheus in Expeditie Robinson NL vs. BE

Niels Mattheus is geboren in Leuven en zal daar naar eigen zeggen ‘ook altijd blijven wonen’. De accountmanager is immers dolgelukkig in die stad, zo vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. In zijn vrije tijd voetbalt Niels bij Sportief Rotselaar en gaat hij vaak op stap met zijn vrienden.

“Ik ben al jaren een enorme fan van Expeditie Robinson. Ik heb altijd gezegd: dat is iets wat ik graag eens zou doen. Toen ik zag dat ze kandidaten zochten voor een nieuw seizoen heb ik me als de bliksem ingeschreven”, zegt Niels in de genoemde Belgische krant.

Niels uit Expeditie Robinson is accountant

“Ik ben al heel mijn leven een sportman en vind het leuk om in competitie te gaan met andere mensen. Daarnaast ben ik natuurlijk avontuurlijk en hou ik van verre reizen.”

Als zijn grootste kwaliteit noemt Niels de onbegrensde wil om te winnen: hij is bloedfanatiek. “Aangename of minder aangename proeven, ik ga er altijd voluit voor want ik kan héél slecht tegen mijn verlies, of we nu monopolie of FIFA spelen. Ik keek er naar uit om die Nederlanders te verslaan!”

Expeditie Robinson als eyeopener voor Niels

Zijn deelname aan Expeditie Robinson, op een onbewoond eiland, was gelijk ook een ‘eye opener’. “Ik ben altijd verwend geweest door mijn grootmoeder en had nooit iets tekort. Maar als je dan eens beseft hoe het is om niets te hebben en alles zelf te moeten regelen, dat is heel uitdagend.”

“Als ik nu bijvoorbeeld met vrienden ga eten, zeg ik: gsm’s aan de kant. We worden zo snel afgeleid en dat heb ik afgeleerd. Ik zou alleszins elke dag opnieuw deelnemen.” Wij zijn razend benieuwd hoe Niels Mattheus het er namens de Belgen vanaf heeft gebracht in Expeditie Robinson NL vs. BE!

Dit bericht bekijken op Instagram

Back when i used to enjoy a fresh coconut ☠ #expeditierobinson ????????????????????‍♂️????????????

Een bericht gedeeld door Niels Mattheus Katanga (@metizfiazko) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Cancun. ???????? #cancun #vacation #potd

Een bericht gedeeld door Niels Mattheus Katanga (@metizfiazko) op