Sterren op TV
Niels Gomperts Expeditie Robinson 2017

Auteur: Senna Reimink

Datum: 7 september 2017

Laatst Geüpdatet: 10 juni 2023

Niels Gomperts verovert Nederland als acteur

Acteur Niels Gomperts is bezig om een indrukwekkende carrière neer te zetten. Na zijn doorbraak in V.T.W.G. maakte hij indruk in Nederlandse beste televisieserie Penoza. Daarnaast mocht in 2017 deelnemen aan Expeditie Robinson.

Niels Gomperts als acteur

Niels Gomperts maakte in 2008 al zijn debuut op de televisie. Hij was pas zeventien jaar toen hij het programma V.T.W.G., wat stond voor Veel Tijd Weinig Geld maakte in opdracht van Villa Achterwerk. Het was een opstap voor de carrière van Niels Gomperts, want in 2010 werd hij gecast voor Penoza en daarin was hij ieder seizoen te zien. Naast Penonza, waarin hij Luciën van Walraven speelde, scoorde Niels Gomperts rollen in series als Van God Los, ‘t Schaep in Mokum en Tessa.

Verder was hij ook in diverse films te zien, waaronder Shocking Blue in 2010. Deze rol leverde hem een Gouden Kalfnominatie op voor Beste mannelijke bijrol. Winst zat er toen niet in voor Niels Gomperts, maar dat de jongen uit Amsterdam talent had stond als een paal boven water.

Niels Gomperts in Expeditie Robinson 2017

Niels Gomperts was één van de negentien kandidaten van Expeditie Robinson 2017. Samen met veertien andere Bekende Nederlanders en vier Onbekende Nederlanders trok Niels Gomperts naar de Filipijnen, om daar zo lang mogelijk te overleven op een onbewoond eiland. Tijdens zijn deelname aan Expeditie Robinson was Niels Gomperts nog maar 25 jaar en daarmee behoorde hij tot de jongste deelnemers van het seizoen.

Lees ook: Alle Expeditie Robinson deelnemers

Tijdens Expeditie Robinson had Niels Gomperts geregeld zware momenten. Zo gaf hij toe dat hij zijn vriendin heel erg miste tijdens de expeditie. Niels Gomperts gaat al een tijdje met Chantal Ferro. Daarnaast speelde honger hem ook vaak parten. “De honger vond ik wel het ergste. Als iemand het over een muffin had, was dat al reden om diegene uit te schelden. Als ik een steen zag die op een falafel leek, werd ik gek. Je wilt er niet over nadenken en tegelijkertijd ben je er alleen maar mee bezig. Je begint echt over eten te hallucineren”, vertrouwde hij Viva toe.

Volg Niels Gomperts op Instagram