Sterren op TV

Nicolette de vrouw van Wybren van Haga

Nicolette is de vrouw van Wybren van Haga, een Nederlandse politicus en sinds november 2020 lid van het Forum voor Democratie. Zijn geliefde Nicolette is ernstig ziek geweest, zo kwam halverwege 2020 in het nieuws. Ze hebben samen vier kinderen.

Nicolette vrouw Wybren van Haga

Destijds kwam namelijk naar buiten dat Wybren van Haga van zijn toenmalige partij, de VVD, niet bij het ziekbed van zijn vrouw Nicolette mocht staan. De partij verplichtte hem bij een bepaalde stemming aanwezig te zijn, ook al was hij daar in feite niet per se nodig.

Vrouw Wybren van Haga ernstig ziek geweest

“Dat is inderdaad gebeurd”, reageerde Wybren van Haga in het tijdschrift Story. “Mijn vrouw had mantelcellymfoom (een vorm van lymfklierkanker, red.) en ze moest een stamceltransplantatie ondergaan. Dat was echt een enorme rottijd. Inmiddels gaat het goed met mijn vrouw, maar toen heb ik wel gemerkt hoe keihard de politiek kan zijn.”

Wybren van Haga politicus Forum voor Democratie

Wybren van Haga is geboren in Den Haag, maar studeerde in achtereenvolgend Haarlem, Delft en Leiden. Hij was dienstplichtig voor het Korps Commandotroepen (KCT) en richtte zich eerst op een – succesvolle – loopbaan als ondernemer in zowel binnen- als buitenland. In 2017 begon Wybren van Haga zich ook in de politieke wereld te mengen.

In oktober debuteerde de Hagenaar in de Tweede Kamer namens de VVD, maar twee jaar later volgde een pijnlijke breuk met de partij. In mei 2020 maakte Wybren van Haga bekend zich aan te sluiten bij het Forum voor Democratie. Hopelijk zal het FvD zich iets soepeler opstellen als het om (de gezondheid van) zijn vrouw Nicolette gaat.