Sterren op TV

Nicolette van Dam is de vrouw van Bas Smit

Bas Smit is een Nederlandse influencer en ondernemer. Hij werd in 1981 geboren in Gouda. Nadat Smit zijn middelbare school diploma op zak had, besloot hij economie aan de Erasmusuniversiteit van Rotterdam te gaan studeren. Deze opleiding maakte hij niet af, want hij besloot een carrière als handelaar te beginnen aan de Amsterdamse optiebeurs. In 2005 startte hij met het vastgoedbeheer van ondernemer Roland Kahn. Bas Smit heeft al geruime tijd een relatie met Nicolette van Dam. 

Inhoudsopgave

Ondernemer

In 2017 startte Smit volledig voor zichzelf als ondernemer. ,,Deals maken, dat kan ik. Je kunt mij namelijk overal neerzetten en het wordt gezellig. We waren de gangmakers van de retail”, omschreef hij zichzelf in Quote. Samen met Nicolette van Dam bezit hij meer dan 19 verschillende bedrijven. ,,Nicolette en ik sluiten het liefst equity for media-deals. Dan leveren wij dus bereik, in ruil voor aandelen. Wij zijn namelijk ondernemers, geen influencers. We willen geen producten aanprijzen, we willen ownen. Als ik moet zeggen dat ik die nieuwe Nikes helemaal top vind, dan voel ik me hoerig.” Smit is ook ambassadeur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Influencer met veel volgers

Smit heeft een grote following op zijn Instagram account waar hij ruim 800.000 volgers heeft. Hij deelt dagelijks grappige filmpjes, foto’s van zijn familie en kiekjes met andere BN’ers. Zijn social media is onderdeel van het grote succes van de diverse ondernemingen van Smit. Een lucratieve business, vertelde hij bij BNR: ,,Toen ik 30.000 volgers had, had ik als grapje: het is 25.000 euro of anders niet. Dat is een soort running gag geworden. Toen kwamen er letterlijk deals van 17.000 euro en 20.000 euro en heb ik iedere keer ‘nee’ gezegd. En dat is best gek. Daardoor zorg je er wel voor dat je het lekkerste meisje van de klas bent. En uiteindelijk wil iedereen het lekkerste meisje van de klas. Want als je afgelebberd bent door al die merken, dan kun je het wel shaken.” Daarbij moet ook aangetekend worden dat Smit en Van Dam naar eigen zeggen een hoop geld weggeven aan goede doelen, soms wel een miljoen per jaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

Gezinsleven met Nicolette van Dam

Bas Smit is getrouwd met BN’er Nicolette van Dam in 2015, nadat het stel in 2011 verloofden. Over het ontstaan van hun liefde vertelde Bas Smit aan Glamour: ,,Ik vond haar adembenemend. Ik ben gewoon volledig voor haar gegaan”, vertelt hij aan het magazine. “Ken je dat verhaal over een lid van de band Abba? Dat uiteindelijk met haar stalker trouwt? Nou, dat dus. Het was vrij extreem. Ik vertelde aan iedereen die het wilde horen dat Nicolette mijn vrouw ging worden. (..) Als ik haar zag, kon ik niets uitbrengen. Uiteindelijk heb ik haar nummer gekregen van haar broertje en zijn we gaan daten.” Van Dam is een bekende actrice en presentatrice. Het stel heeft samen twee dochters, genaamd Lola-Lily en Kiki-Kate. Eerder had Bas Smit een relatie met Nathalie Hoog, die werkte als assistent van Hans Klok.