Sterren op TV
Nicole en Maurice Dubbeltje Op Zijn Kant

Nicole en Maurice uit Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Nicole en Maurice Hanegraaf zijn te zien in Een Dubbeltje Op Zijn Kant. De hulp van dit RTL 4 programma, met presentator John Williams, is ingeroepen, omdat de schulden te ernstige vormen aannam. Hoe is het nu met Nicole en Maurice, na de hulp van Een Dubbeltje Op Zijn Kant?

Nicole en Maurice Dubbeltje Op Zijn Kant

Nicole en Maurice zijn erg jong als ze aan Een Dubbeltje Op Zijn Kant van RTL 4 meedoen. Nicole is pas 24 jaar oud, terwijl Maurice 28 is. Toch kampen ze al met een gigantische schuld en dat komt met name door Maurice. Hij had een schuld van 20.000 tot 25.000 euro toen het stel met elkaar trouwde. Door boetes en aanmaningen is de schuld opgelopen tot 40.000 euro. De opnames voor de aflevering van Een Dubbeltje Op Zijn Kant met Nicole en Maurice uit Ewijk vonden plaats tijdens de zomer van 2014. John Williams en Annemarie van Gaal proberen het echtpaar met een jong dochtertje te helpen om de schulden te verminderen.

In Een Dubbeltje Op Zijn kant vertelde Maurice dat de schulden vooral zijn ontstaan door de levensstijl die hij in zijn jeugd had. “Ik heb nooit te klagen gehad, we hebben altijd veel geld gehad. Totdat mijn ouders gingen scheiden. Het lukt mij altijd om geld uit te geven, terwijl ik het niet heb. Ik maak mij pas druk als het te laat is.” En te laat is het nu en dus staat Een Dubbeltje Op Zijn Kant op de stoep bij Nicole en Maurice. Als John erachter komt dat Maurice onder andere boetes heeft gekregen voor het rijden onder invloed én dat hij inmiddels geen rijbewijs heeft komt hij in actie. Hij neemt Maurice mee naar een ontmoeting met Wouter. Hij is op twaalfjarige leeftijd aangereden door iemand onder invloed en zit sindsdien in een rolstoel. Maurice is zichtbaar aangeslagen en daarmee heeft John zijn doel bereikt.

Het belangrijkste doel voor het programma Een Dubbeltje Op Zijn Kant is om Nicole en Maurice te helpen om van de schulden af te komen. Annemarie zet het stel daarom aan het werk. Maurice moet contact opnemen met verschillende instanties, om tot een oplossing te komen of abonnementen stop te zeggen. Ook moeten de katten mogelijk het huis uit, al ziet met name Nicole dit niet zitten. Richting het einde van de aflevering van Een Dubbeltje Op Zijn Kant lijkt het goed te komen. Aan het begin van de uitzending was de situatie nog zo dat er per maand 2750 euro werd uitgegeven, terwijl er maar 2170 binnenkwam. Door bezuinigingen en een baan die Maurice aangeboden heeft gekregen lijken ze te kunnen beginnen met het aflossen van de schulden, omdat de inkomsten stijgen naar 2900 euro per maand.

Hoe gaat het nu met Nicole en Maurice van Een Dubbeltje?

Hoe gaat het nu met Nicole en Maurice van Een Dubbeltje Op Zijn Kant, nu de camera’s zijn vertrokken? De kijker bleef bezorgd achter, nadat het einde van de uitzending een nare twist had. Maurice bleek zich niet gemeld te hebben bij zijn nieuwe werkgever, zonder opgaaf van reden. John Williams gaat verhaal halen bij de Bosschenaar en dan blijkt dat hij de baan niet ziet zitten en hoopt op een meer uitdagende job. John kan zijn oren niet geloven en neemt Maurice mee naar de werkplaats, waar hij aan de slag hoorde te gaan. Zijn baas biedt hem een nieuwe kans, maar Maurice weigert. Voor John is daarmee de maat vol en beëindigt zijn hulp.

Hoe is het nadien verder gegaan met Maurice Hanegraaf van Een Dubbeltje Op Zijn Kant? Een blik op de Facebook-pagina van Maurice biedt weinig uitsluitsel. Behalve de vele spelletjes die hij deelt op Facebook is weinig activiteit. Wel voelde Nicole zich genoodzaakt een nuance in de situatie aan te brengen. Volgens haar had Maurice al een andere fulltime baan gevonden, maar wilde Een Dubbeltje Op Zijn Kant dat hij bij het bedrijf zou gaan werken dat het programma voor hem had gevonden. Ook gaf ze flinke kritiek op de begeleiding van John en zijn team. Zo zouden de berekeningen van de schulden niet kloppen. Hoe het met Nicole zelf gaat is onduidelijk. Of ze nog werkt bij het kopieerbedrijf, of inmiddels een baan heeft gekregen als bloemist is niet op te maken uit haar opmerkingen.