Sterren op TV
Nicole Buch Bajes

Nicole Buch presenteert over leven in de bajes

Nicole Buch is presentatrice van de televisieprogramma’s Buch buiten de Bajes en Buch in de Bajes. Nicole was getrouwd met Menno Buch. De volledige naam van de brunette is Nicole Antoinette Buch-van Houten. Haar carrière in de televisiewereld begon achter de schermen, maar speelt zich tegenwoordig steeds meer af voor de camera’s.

Nicole Buch en de bajes

Nicole Buch maakt met televisieprogramma’s als Buch Buiten de Bajes en Buch in de Bajes momenteel veel indruk. In deze programma’s gaat de Amsterdamse de confrontatie aan met lastige criminelen die een straf uitzitten in de gevangenis. De op 3 juni 1967 geboren Nicole Buch-van Houten was een paar jaar geleden zelf slachtoffer van een inbraak en een gewelddadige overval. Later kwam ze door deze gebeurtenis in haar leven op het idee om het programma Buch Buiten de Bajes te maken. In dit programma op RTL 4 sprak Nicole bovendien met één van de daders van de inbraak.

Buch heeft überhaupt iets met de bajes, want eerder maakte ze al het programma Buch in de Bajes. Eerst was haar man Menno Buch presentator van dit programma, maar na zijn overlijden gaf Nicole Buch het succesvolle programma een vervolg. Zij was immers al betrokken bij Buch in de Bajes, zij het als onderdeel van het productieteam. Inmiddels heeft zij dus een transformatie tot presentatrice ondergaan.

Nicole Buch getrouwd met Menno Buch

Nicole Buch trouwde in 2011 met Menno Buch. Drie jaar later overleed Menno Buch aan de gevolgen van kanker. Buch en Van Houten kenden elkaar al jaren. Zij was namelijk als uitvoerend producent al sinds midden jaren negentig betrokken bij de televisieprogramma’s van Menno Buch, zoals Sex voor de Buch. In 2011 betraden zij pas het huwelijksbootje, maar waren op dat moment al ruim 12,5 jaar samen. Na de dood van Menno Buch bleef Nicole zich hard maken voor de programma’s waarmee Menno zo succesvol was. Buch Buiten de Bajes is hier uiteraard een voorbeeld van, maar ook verscheen er een boek van haar over Buch.

Nicole van Houten werd overigens geboren in Amsterdam, maar ze groeide grotendeels op in het oosten van het land. Ze woonde met haar ouders en drie broers- en zussen in Twente en ging in Haaksbergen naar school. Daarna studeerde ze in Utrecht aan de universiteit. Begin jaren negentig ging de carrière van de brunette van start bij Bob de Jong Producties.

Volg Nicole Buch op Facebook

Geplaatst door Nicole Buch op zaterdag 17 december 2016

Lege strandbedjes en in plaats van in bikini met een dikke shawl om op het strand. En toch was het heerlijk gisteravond even aan zee te zijn. De zomer komt er heus aan!

Geplaatst door Nicole Buch op zaterdag 11 juni 2016

Geplaatst door Nicole Buch op zondag 26 juni 2016