Sterren op TV
Netta Barzilai Eurovisiesongfestival 2018 Israël Toy

Netta Barzilai voor Israël op Eurovisiesongfestival 2018

Netta Barzilai gaat voor Israël naar het Eurovisiesongfestival 2018 in Lissabon. Netta is met haar liedje Toy één van de favorieten om de hoofdprijs dit jaar in ontvangst te nemen. De videoclip van haar liedje met een dansje als een kip heeft al bijna twintig miljoen weergaven op YouTube en ze behoort met haar elektropop-nummer met oriëntaalse klanken tot één van de favorieten.

Netta Barzilai naar Eurovisiesongfestival 2018

Netta Barzilai slaagde er hoogstpersoonlijk in om een ticket af te dwingen voor het Eurovisiesongfestival van 2018. Netta moest daarvoor een aardige weg bewandelen. Ze werd namelijk pas bekend tijdens de talentenjacht waarmee Israël een preselectie deed voor het Eurovisiesongfestival. Ze slaagde erin om HaKokhav HaBa L’Eurovizion te winnen en ontving zo haar ticket om mee te doen aan het songfestival.

De 25-jarige jongedame is uiterst ambitieus en heeft al een aardige achtergrond als het neerkomt op muziek. Ze volgde al meerdere muziekopleidingen en treedt normaliter regelmatig op in clubs en bij trouwerijen. Haar bonte verschijning is daarbij voor haar heel gewoon.

Netta Barzilai grote favoriet als dansende kip

Netta Barzilai vertegenwoordigt nu weliswaar Israël, maar ze groeide op in Nigeria. Nadat ze in 1993 werd geboren in Israël, verhuisde haar vader voor zijn baan naar Nigeria. Zo’n vier jaar heeft ze daar gewoond, alvorens ze terugkeerde naar Israël. Tijdens The Next Star for Eurivision 2018 ging het overigens ook nog eens bijna mis voor Netta.

In de grote finale verloor ze haar eerste duel, maar de jury gebruikte zijn krachten om haar toch door te krijgen naar de volgende ronde. Uiteindelijk won ze het programma alsnog. Dat is maar goed ook, want tot op heden heeft de videoclip van Netta al voor heel veel views gezorgd. Met nu al meer dan achttien miljoen weergaven is Toy de meest bekeken inzending van dit jaar. Netta behoort dan ook tot grote favoriet voor de overwinning.

Netta Barzilai is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.