Sterren op TV
Ness Vally Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 23 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Ness Vally uit Den Haag in Idols

Ness Vally uit Den Haag doet mee aan Idols. Deze veelzijdige artiest wil graag laten horen wat hij in huis heeft. De 22-jarige Ness is in het dagelijks leven nog niet constant bezig met muziek. De man met de mooie naam volgt de opleiding MMZ waarin hij met gehandicapte jongeren en ouderen werkt. In de toekomst hoopt hij vooral met muziek bezig te zijn, maar hij heeft nog een droom.

Ness Vally wil jongeren helpen

Ness Vally weet precies wat hij wil. “Ik wil eigenlijk jongeren die van de straat afkomen begeleiden en het rechte pad op krijgen. Ik heb ook de begeleiding gehad toen ik het nodig had en het heeft mij geholpen. Ik wil diezelfde begeleiding willen geven aan jongeren die het ook nodig hebben”, vertelde hij al bij Idols.

“Soms kom je gewoon de verkeerde vrienden tegen. Als je wat kleiner bent, dan triggert het gewoon. De dingen die verboden zijn, wil je gewoon doen. De regels die er zijn, wil je gewoon breken. Dat is leuk, was leuk.” Naast zijn opleiding houdt Ness vally zich ook bezig met het produceren van beats. Soms voor zichzelf en soms voor artiesten die dat nodig hebben.

Ness Vally bij Idols

Ness Vally heeft bij Idols gekozen voor het nummer You Remind Me van Usher. Daarmee wist hij een goede indruk achter te laten op de jury. Ronald Molendijk vertelde het volgende: “Dit is een beetje Usher meets Michael Jackson meets Ness. Verrassend. Zeker niet foutvrij, maar wel lekker vrij. Ik ben wel blij dat je auditie hebt gedaan.” Ook Eva Simons was tevreden. “Ness Vally, je hebt echt een heel goede auditie gegeven en je klinkt ook echt heel fijn. Het einde van jou dat laat je lekker rollen. Al je eindes laat je lekker gaan en dat is heel lekker om naar te luisteren en vooral op een plaat denk ik dat dat heel lekker klinkt.”

Jamai Loman is ook te spreken over de naam die Ness al heeft. “Je hebt de naam al mee, maar je ziet er ook uit als een ster. Je hebt een goede kop, dit was gewoon een hele hele goede auditie. You nailed it”, aldus Loman. “Ik vond het ook een heel goede auditie”, zo besluit Martijn Krabbé zijn relaas. Hij kon rekenen op vier keer ‘ja’.

Ness Vally is te volgen via Instagram en Facebook.