Sterren op TV
Nelly Libbe Sarah Help, Mijn Man Is Klusser!

Auteur: Senna Reimink

Datum: 10 mei 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

Nelly en Libbe door Sarah in Help, Mijn Man Is Klusser!

Nelly en Libbe zijn door Sarah te zien in Help, Mijn Man Is Klusser! Dochter Sarah heeft het helemaal gehad met de manier waarop het gezin moet leven. Negentien jaar geleden schaften Libbe en Nelly samen een huis aan en nog altijd is het huis nog niet af. De 21-jarige Sarah maakt zich zorgen om haar moeder en heeft dan ook de hulp van John Williams ingeschakeld in de hoop dat hij Libbe wel zover krijgt om in het huis te gaan werken.

Sarah in Help, Mijn Man Is Klusser!

Sarah heeft besloten om haar ouders Nelly en Libbe op te geven voor Help, Mijn Man Is Klusser! De dochter van het stel zag hoogstpersoonlijk hoe haar moeder leed onder de situatie en kon niets anders doen dan ingrijpen. “Ik merk gewoon nu aan mijn moeder dat het haar gewoon veel te veel wordt. Ze heeft een burn-out gehad, een tijd terug, en toen ik heb geschreven, kreeg ze gordelroos. Heel erg en toen kon ze eigenlijk niets meer doen en toen brak ze helemaal.”

Sindsdien kan Sarah het eigenlijk niet meer aanzien. “Toen dacht ik: Er moet iets gebeuren. Er moet nou echt iets gebeuren. Ik vind het echt heel erg voor haar dat ze al zolang in zo’n puinhoop leeft terwijl ze zoveel doet voor anderen. Dat vind ik gewoon echt heel vreselijk. Ik had wel gehoopt dat mijn vader meer zou doen en zou kunnen betekenen voor ons. Ik vind het heel vervelend dat hij onze moeder eigenlijk zo in de steek laat. Ik vind dat hij wakker geschud mag worden”, vertelde Sarah.

Sarah heeft zelf ook wel eens geprobeerd om haar vader aan het werk te zetten. “Hij werd heel boos en er kwam een hele grote ruzie uit. Toen werd hij heel boos en ging hij slaan met de deuren. Ging hij met z’n mobiel gooien, toen heb ik hem ook een keer de deur uitgewezen. Want ik dacht: Nou is het echt klaar. Je moet gewoon iets gaan doen en als je het niet doet en je alleen maar ruzie hier gaat maken, dan moet je maar gewoon een time-out hebben”, legde Sarah uit aan John Williams toen hij vroeg of zij Libbe weleens aan het werk heeft proberen te zetten.

Wie zijn Nelly en Libbe?

Nelly en Libbe hebben negentien jaar geleden een klushuis gekocht in de natuur. De hoop was om het huis snel op orde te krijgen, maar dat gebeurde niet. Achttien jaar later is het huis nog niet opgeknapt. In het dagelijks leven is Libbe werkzaam als internationaal vrachtwagenchauffeur, maar ook in de weekenden en in de vakanties weigert hij aan het huis te werken. Nelly dacht echt in haar droomhuis terecht te komen.

“Toen wij dit huis kochten, dacht ik van: Yes, dit wordt echt heel leuk, hier kunnen we iets leuks van maken. Maar in negentien jaar tijd is het een drama geworden in plaats dat het leuk is geworden”, aldus Nelly. John Williams slaagt erin om Libbe tóch aan het werk te krijgen, zo zien we in de aflevering van donderdag 11 mei.