Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 16 februari 2021

Laatst Geüpdatet: 4 januari 2023

Nandi van Beurden kandidaat in Op Zoek naar Maria

Nandi van Beurden doet mee aan Op Zoek naar Maria, een talentenjacht voor musicalsterren. In het verleden was Nandi al te zien in onder meer The Sound of Music en Beauty and the Beast, en vervulde ze zelfs al een rol als understudy voor Maria, maar nu aast ze op de enige echte hoofdrol in het stuk.

Nandi van Beurden in Op Zoek naar Maria

In Op Zoek naar Maria gaan tien musicaltalenten de strijd met elkaar aan. Ze krijgen tien zeer uiteenlopende opdrachten, van het zingen van een medley tot het coveren van Ariana Grande, en worden daarbij beoordeeld door een vierkoppige jury. Deze bestaat uit Pia Douwes, Jamai Loman, Richard Groenedijk en Carline Brouwer.

Nandi van Beurden in The Sound of Music en Beauty and the Beast

Nandi van Beurden is in 1991 geboren in Tilburg. Ze behaalde in 2015 op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, in haar geboortestad, een papiertje van de opleiding muziektheater.

Haar doorbraak in de theaterwereld kwam in hetzelfde jaar al, toen ze deel uitmaakte van het ensemble van The Sound of Music. Ze was toen al de understudy (‘reserve’) voor de hoofdrol van Maria, dus die naam ligt haar alvast wel. Een jaar later was Nandi ook nog te zien in Beauty and the Beast van Disney; wederom als ensemble en als understudy Belle.

Uitstapje naar Duitsland

Nandi van Beurden heeft ook nog een jaar in Duitsland gespeeld, maar keerde al snel terug naar Nederland voor een rol in Was Getekend van niemand minder dan Annie M.G. Schmidt. Haar meest recente grote job was de rol van Ireen Allooy in Hello, Dolly!

Zoals gezegd heeft Nandi al ervaring met een rol als Maria. Het is dan ook een karakter dan haar goed ligt, want ze vertoont veel gelijkenissen zoals het graag met kinderen werken, haar eerlijkheid, een groot rechtvaardigheidsgevoel en is ze net als Maria ietwat onhandig.

Doorbraak als hoofdrolspeelster?

Na al die rollen als understudy is Nandi van Beurden nu klaar om écht de schijnwerpers te grijpen. “Het is een enorme kans om eindelijk echt voor die prachtige hoofdrol te mogen gaan. Ik ben tot nu toe (bijna) altijd de understudy geweest; de reddingsboei voor wanneer de eerste bezetting niet kan spelen. Ik wil nu eens de kapitein zijn. Maar dan niet deze kapitein natuurlijk. Ik wil Maria!”