Sterren op TV
The Great British Bake Off seizoen 5 Omroep Max BBC

Auteur: Senna Reimink

Datum: 19 juli 2017

Laatst Geüpdatet: 19 juli 2017

Nancy, Luis, Richard en Chetna in The Great British Bake Off seizoen 5

The Great British Bake Off seizoen 5 is gewonnen door Nancy Birthwistle. De zestigjarige dame won in de finale van haar jongere opponenten Luis Troyano en Richard Burr. Chetna Makan, Martha Collison, Kate Henry, Norman Calder, Diana Beard, Iain Watters, Jordan Cox, Enwezor Nzegwu en Claire Goodwin vielen eerder af in de BBC-bakstrijd. In Nederland wordt The Great British Bake Off uitgezonden door Omroep Max.

Inhoudsopgave

Nancy Birthwistle oudste winnares The Great British Bake Off

Met Nancy kreeg The Great British Bake Off seizoen 5 een zeer opvallende winnares. De zestiger uit Hull had in 2013 ook al eens meegedaan aan de voorronde, maar toen kwam ze daar niet doorheen. Nu wist de oma van acht kleinkinderen iedereen te verbazen met haar baksels. Haar roem is in Engeland nu niet meer weg te denken, want Nancy heeft een vaste rubriek in The Daily Telegraph, geeft veel bakdemonstraties door het hele land en heeft haar eigen website.

Ervaring had Nancy overal al voor haar deelname aan The Great British Bake Off. Haar hele leven is ze namelijk een actief bakker geweest en heeft altijd aan haar eigen recepten gewerkt. Haar werk was praktijkbeheerder bij een huisartsenpost. Ze woont nog altijd samen met haar man Tim in Barton upon Humber.

Seizoen 5 The Great British Bake Off op nieuwe locatie

Voor het vijfde seizoen van The Great British Bake Off waren er twee opvallende wijzigingen. De BBC besloot de zeer succesvolle bakstrijd te verhuizen van BBC Two naar BBC One. Daarnaast werd de opnamelocatie ook gewijzigd. Van de Harptree Court in East Harptree, Somerset werd de overstap gemaakt naar de Welford Park in Berkshire. Wel waren de twaalf bakkers weer actief in dezelfde witte tent.

Mary Berry en Paul Hollywood waren opnieuw de twee juryleden die in iedere aflevering een meesterbakker en een afvaller moesten kiezen. Sue Perkins en Mel Giedroyc hadden de presentatie in handen.Daarbij vielen de deelnemers in rap tempo af en besloot Diana Beard als vijfde zelf uit de strijd te stappen. Op dat moment waren Claire, Enwezor, Jordan en Iain al naar huis gestuurd.

Richard vijf keer meesterbakker

Op weg richting de finale van The Great British Bake Off seizoen 5 leek Richard Burr de grote favoriet. De 38-jarige bouwer uit Londen werd maar liefst vijf keer meesterbakker en dat was zelfs drie keer op rij in de laatste afleveringen naar de finale. Zo kwam hij de finale met veel zelfvertrouwen binnen tegen Nancy en Luis, die allebei slechts één keer tot meesterbakker werden gekozen. Toch ging Nancy er uiteindelijk dankzij een windmolen met de overwinning vandoor.