Sterren op TV
Nadine Visser meerkampster Olympische Spelen Rio

Auteur: Senna Reimink

Datum: 8 juli 2015

Laatst Geüpdatet: 8 juli 2015

Nadine Visser rent, sprint, gooit en vliegt de baan over

Nadine Visser is een exponent van de nieuwe generatie Nederlandse topatletes. De Hoornse neemt haar sport niet licht op, want ze leeft zich uit op de meerkamp. Daarnaast heeft ze een relatie met atleet Steven Nuytinck.

Het is als atlete soms moeilijk kiezen. Er zijn zoveel leuke onderdelen en wat als je het nou ook nog eens allemaal goed beheerst? Nadine Visser, geboren op 9 februari 1995 in het Noord-Hollandse Hoorn, was als broekie al goed op de horden en bij de sprint. De liefde voor de andere onderdelen was te groot om het los te laten. Zo is ze dan ook nog altijd in de weer met kogel, speer, springt hoog en springt ver. Op ieder toernooi beult ze zich twee dagen lang helemaal leeg.

De grote stap naar Arnhem

Als jong meisje deed Nadine Visser aan turnen, op haar dertiende werd dat ingeruild voor atletiek. Het was een gouden zet. Haar eerste stapjes deed ze in Grootebroek, maar al heel snel werd ze door de scouts opgevist voor het regioteam. Haar gedrevenheid is al te zien in het feit dat ze al snel besloot te verhuizen, helemaal naar het verre Arnhem. Zodoende kon ze volop trainen op Papendal. En dat in haar VWO-examenjaar. Nadine Visser bleek een pittige tante, want ze slaagde met vlag en wimpel.

Haar palmares mag er inmiddels wezen. In Nederland is ze op diverse onderdelen al de beste en ook mondiaal laat ze van zich horen. Vorig jaar werd Nadine Visser op het wereldkampioenschap voor junioren in Eugene derde op de 100 meter horden en pakte ook brons in de zevenkamp. Het leverde haar in 2014 dan ook een bloemetje op van de Atletiek Unie. Nadine Visser werd achter Dafne Visser (beste atlete van het jaar) gekozen tot het atletiektalent van het jaar. De op dat moment pas negentienjarige verpulverde naast haar medailles in 2014 namelijk ook nog eens drie Nederlandse record. “Ik ben hier heel erg blij mee. Ik ga nog op alles vooruit en verwacht veel voor de toekomst”, zei Nadine Visser blij.

Nadine Visser naar Olympische Spelen

Het lijkt voor de brunette allemaal pas de opmaat te zijn voor veel meer. Op de 100 meter horden, internationaal gezien haar beste onderdeel, plaatste ze zich al voor het wereldkampioenschap. In 2015 mag ze zich dan ook gaan meten met de wereldtop in Peking. De tickets naar Rio de Janeiro kunnen ook al geboekt worden. Nadine Visser voldeed in het Oostenrijkse Götzis zeer overtuigend aan de limiet voor de Olympische Spelen. Met 6.467 punten wist ze het NOC*NSF te overtuigen van haar kwaliteiten. Dat was een verpulvering van haar persoonlijk record met 357 punten en deed dat met drie persoonlijke record.

Nadine Visser heeft een vriendje

En doet ze ook nog dingen naast de baan? Jazeker! Sinds 22 juli 2012 is Nadine Visser al een setje met Steven Nuytinck. De Zeeuw uit Wolphaartsdijk, een piepkleindorpje ten oosten van Goes, is een specialist op de 400 meter horden. Misschien wel ingegeven door zijn vriendin heeft Nuytinck zich toegelegd op de meerkamp, sinds het voorjaar van 2015 maakt hij deel uit van het Nederlandse team. Zo kan het paar ook nog eens samen naar toernooien.