Sterren op TV
Nadine Kolten Topchef Academy

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 maart 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

Nadine Kolten de Duits-Mexicaanse surprise in Topchef Academy

Nadine Kolten is in Topchef Academy een verrassende verschijning. De kandidate is namelijk half Duits en half Mexicaans en wil nu een eigen kookprogramma in Nederland. Daarvoor moet Nadine Kolten dan wel Topchef Academy zien te winnen.

In de talentenjacht op RTL5 moet Nadine Kolten in de eerste week zien af te rekenen met vijf andere kandidaten. Dat doet ze in Topchef Academy onder leiding van Jonathan Zandbergen, hij is in de week van Nadine namelijk de sterrenchef waar de talenten training krijgen en uiteindelijk de opdrachten moeten zien te overwinnen. Van Kolten mogen we in ieder geval een zeer eigenwijze inslag verwachten, want ze wil een volledig nieuwe wind laten waaien in de kookprogramma’s op televisie.

Nadine Kolten via Duitsland bij Topchef Academy

De 28-jarige Nadine Kolten, dochter van een Mexicaanse moeder en Duitse vader, komt oorspronkelijk uit een klein dorpje vlakbij Frankfurt en ze heeft gestudeerd in Mannheim aan het Instituut voor Duitse taal. De toenmalig student taalkunde is uiteindelijk voor de liefde in Amsterdam terecht gekomen. Ze had al een langeafstandsrelatie met Thijs Schrijver en inmiddels zijn ze dus fulltime bij elkaar. De hobby’s van Nadine zijn koken, reizen, lezen, plezier maken en meer te weten komen over mensen. Maar vooral koken dus!

Tijdens haar auditie voor Topchef Academy was Nadine al zeer duidelijk wat haar plannen waren. “Ik ben honderd procent kookgek en ik word de nieuwe tv-chef. Of ik nou een simpele karbonade maak of een beef wellington, iedereen zal op de bank blijven zitten tot het klaar is omdat het geen minuut saai zal zijn. Niet alleen ken ik elk ingrediënt over de hele wereld, ik kan het ook nog met een goede pot humor vertellen.”

Nadine wil Mexicaanse keuken overbrengen

Met haar bevlogenheid wil Nadine Kolten bij Topchef Academy dus voor een ander geluid gaan zorgen en haar huidige werk als leidster op een kinderdagverblijf vaarwel kunnen zeggen. Ze heeft het namelijk wel gehad met alle doorsnee programma’s. Door de Mexicaanse roots van haar moeder heeft ze zichzelf ook als missie meegegeven om eens duidelijk te maken dat Mexicaans eten meer is dan alleen maar rijst, bonen en mais. De Duitse en Mexicaanse keuken wil Nadine combineren. “Mijn kookstijl is chaotisch, ik wil koken uit mijn hoofd en er altijd een eigen twist aan geven”, zo legt Nadine uit bij Topchef Academy.

Mocht Kolten de winnares worden weet ze al wat ze wil gaan doen in haar eigen kookprogramma. “Ik wil verschillende keukens laten zien en vooral werken met verse groenten, vlees en vis.” De signature dish van Nadine is een Mexicaanse garnalensalade met ananas, rode peper en verse kruiden. Dit alles serveert ze in een avocado. Om winnares van Topchef Academy te worden zal Nadine in de eerste ronde moeten zien af te rekenen met Jeroen Cramer, John Spruit, Geneal Harreman, Kim Grewer en Ying Zhang.

Nadine Kolten is ook te volgen op Facebook.

Geplaatst door Nadine Kolten op woensdag 1 juli 2015

Geplaatst door Nadine Kolten op maandag 17 maart 2014