Sterren op TV
Nadia Zerouali 24Kitchen DWDD

Auteur: Senna Reimink

Datum: 1 september 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Nadia Zerouali kookt bij 24Kitchen en praat bij DWDD

Nadia Zerouali kan ons alles vertellen over de Arabische keuken. De schrijfster praat ons tegenwoordig ook bij als tafeldame bij De Wereld Draait Door. Naast DWDD zien we Nadia regelmatig bij 24Kitchen samen met Merijn Tol.

Eten en drinken geeft leven smaak

Voor Nadia Zerouali (bouwjaar 1975) draait het leven om eten. “Communiceren over eten en drinken, daar verdien ik mijn heerlijke boterhammen mee”, vertelt ze op haar eigen website. “Eten en drinken is wat mijn leven smaak geeft en al mijn zintuigen prikkelt.”  Nadia is opgegroeid in Winterswijk, samen met vier jongere zusjes en een broertje. De roots van haar ouders ligt in Marokko. Tijdens haar studententijd heeft ze daar al volledig op ingespeeld. Ze heeft juist geen koksopleiding genoten, maar een studie Marketing & Communicatie. Hierdoor kan ze nu volop schrijven over eten.

Nadia Zerouali met Merijn Tol bij 24Kitchen

Zo schrijft ze artikelen, werkt met fotografen om eten ook zo goed mogelijk in beeld te brengen en adviseert ze foodmerken. Zelf koken dat doet Nadia Zerouali ook voldoende hoor. Zo zien we haar dus wekelijks op 24Kitchen samen met Merijn Tol. De twee goedlachse dames hebben altijd duidelijk plezier in de bezigheden. Zelfs het snipperen van een uitje levert eerder een lachbui op dan de te verwachten tranen. Op 24Kitchen is Nadia dan ook te zien met Grenzeloos Koken, uiteraard gericht op Arabisch eten. Ook YouTube staat vol met filmpjes. Van het klaar maken van couscous tot ingewikkeldere gerechten.

Nadria Zerouali tafeldame bij DWDD

Inmiddels is Nadia Zerouali ook regelmatig in het land te zien met workshops en presentaties over de Arabische keuken. Vanaf september 2016 is ze in een totaal nieuwe rol op de buis. De Wereld Draait Door heeft Nadia benaderd om tafeldame te worden. Zo schuift ze dus naast Matthijs aan tafel om als tafeldame extra vragen te stellen aan de gasten. Naast al haar werk is ze inmiddels ook moeder. “Ik hoop hem mijn liefde voor eerlijk en lekker eten bij te brengen. Net als ik dat van mijn ouders heb meegekregen”, zegt Nadia op de site van 24Kitchen.

Nadia Zerouali is ook te volgen op Twitter