Sterren op TV
Nadia Moussaid De Nieuwe Maan DWDD tafeldame

Nadia Moussaid presenteert De Nieuwe Maan en is tafeldame bij DWDD

Nadia Moussaid is presentatrice van De Nieuwe Maan op NPO 2 en daarnaast mag ze bij De Wereld Draait Door aanschuiven als tafeldame. Nadia Moussaid is een Schiedamse met een Marokkaanse vader en een half-Nederlandse, half-Oostenrijkse moeder.

Nadia Moussaid en De Nieuwe Maan

Nadia Moussaid presenteert De Nieuwe Maan sinds 2016 en in deze talkshow wordt wekelijks gesproken over de moslimgemeenschap. Onderwerpen als integratie en religie in Nederland worden door Moussaid aangehaald in dit actualiteitenprogramma van de NTR. Overigens is Nadia zelf niet gelovig, zo liet ze eens weten in de Volkskrant. Een vaste gast in het programma is Danny Ghosen, maar ook andere bekende publieke figuren schuiven aan tafel bij Nadia Moussaid. Zo was Tijs van den Brink (EO) al eens bij haar te gast en ook Fidan Ekiz weet de weg naar de studie van De Nieuwe Maan te vinden.

Sinds begin 2016 is Nadia Moussaid de presentatrice van De Nieuwe Maan. Het programma bestaat echter al veel langer. In 2010 ging het opiniërend programma van start, onder de naam De Halve Maan. Voordat Nadia Moussaid de presentatie van het programma op zich naam, was de presentatie in handen van eerst Aad van den Heuvel en later Naeeda Aurangzeb.

Nadia Moussaid tafeldame DWDD

Nadia Moussaid is ook tafeldame bij De Wereld Draait Door. Sinds het televisieseizoen 2017/2018 mag de brunette uit het jaar 1984 als sidekick van Matthijs van Nieuwkerk aanschuiven in de studio op het terrein van de Westergasfabriek. Als tafeldame bij DWDD zijn er geen regels voor Nadia Moussaid. Als tafeldame sta je namelijk vrij om te vragen aan de gasten wat je wil. Daarnaast is ook de keuze voor het openingsgesprek als tafeldame een vrije keuze.

Opvallend is overigens dat Nadia Moussaid eerder in 2017 niet heel vleiend over De Wereld Draait Door sprak in De Volskrant. Toen haar de keuze werd voorgelegd of ze voor Matthijs, Humberto, Jeroen of Eva zou kiezen ging ze voor Jeroen of Eva. Over De Wereld Draait Door en Matthijs van Nieuwkerk zei ze: “De Wereld Draait Door en RTL Late Night zijn toch meer amusement. Je merkt ook dat Matthijs van Nieuwkerk minder op de politieke onderwerpen zit en dat is precies waarom het voor mij persoonlijk niet zo spannend is.”

Naast het optreden van Nadia Moussaid in DWDD is de Schiedamse steeds vaker op televisie te zien. Zo werd zij ook geselecteerd om samen met Art Rooijakkers de presentatie van de dagelijks talkshow van het Nederlands Film Festival te doen. Haar carrière in de televisiewereld begon echter bij een regionale omroep, bij AT5. Ze presenteerde er onder andere De Stemming van Amsterdam. Sinds 2015 is Nadia Moussaid op de Nederlandse televisie te zien. Zo maakte ze Leven, liefde & hiv voor de NCRV en Lost Generation.

Volg Nadia Moussaid op Facebook en op Twitter.