Sterren op TV
Mounira Mansour Beste Voor Je Kind

Mounira Mansour acteert, presenteert en is momager

Mounira Mansour is in Het Beste Voor Je Kind te zien met haar kinderen Noah en Nimre en haar man Alex. Verder is Mounira in Nederland ook bekend als actrice, presentatrice en blogger. Zo speelde ze bijvoorbeeld jaren lang in Spangas.

Inhoudsopgave

Mounira Mansour in Het Beste Voor Je Kind

Mounira Mansour doet mee aan Het Beste Voor Je Kind om haar visie op opvoeding te geven. Ze beviel vijf jaar geleden van haar eerste kind: Noah. Ongeveer een jaar geleden werd Nimra aan het gezin toegevoegd en de wens van Mounira en papa Alex is dat de kinderen fotomodel worden. De hele opvoeding staat daar van in het teken, zo is te zien in Het Beste Voor Je Kind. Mounira noemt zichzelf de momager; de moeder én de mama van de kinderen. Ze zorgt dat de kinderen goed behandeld worden, ze regelt de salarisonderhandelingen en ze regelt dat de kids alles krijgen wat ze maar willen. Wil Noah zangles? Dan krijgt Noah zangles.

Mounira vergelijkt de manier waarop zij met Alex de kinderen opvoedt met de Amerikaanse wijze. “Wij zijn heel erg Amerikaans als gezin. Wat in Amerika heel normaal is, zoals foto’s maken, selfies, posts op Instagram, door beroemdheid geld verdienen. Dat vinden wij ook heel erg normaal.” Tijdens de opnames van Het Beste Voor Je Kind is Noah nog maar vier jaar. Hij wordt dan bijna vijf jaar, maar ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al best wel wat ervaring als fotomodel. Mounira en Alex hopen dat Noah (en ook Nimra) later fotomodel van beroep worden. “Wij hebben er alles voor over om onze kinderen rijk en succesvol te krijgen. Daar willen we ver in gaan.”

Het wordt de kinderen overigens niet volledig opgelegd door Mounira. De Amsterdamse vraagt Noah of hij zin heeft in een fotoshoot en het kleine mannetje zegt daar zonder aarzelen ‘ja’ op. Als het aan zijn moeder wordt, dan is Noah straks fotomodel van beroep. “Hij heeft het gewoon in zich. Het zou heel erg zonde zijn als hij daar niet mee verder gaat, omdat hij iets anders leuker vindt.”

Vader Alex bemoeit zich niet zo met de ontwikkeling van de kinderen als model. “Mijn rol in de opvoeding zie ik als: vader zijn. Geld binnen harken.” Dat doet de 31-jarige inwoner van Amsterdam als IT-specialist. In het huis doet hij verder niet zoveel. “Ik ben gewoon aanwezig.” Mounira ontneemt haar vriend bijna al taken, zodat hij zich kan richten op het verdienen van geld, zodat de kinderen het leven krijgen dat de ouders voor ogen hebben.

Zelf heeft ze helemaal geen ‘over-the-top-opvoeding’ gehad, vertelt ze in Het Beste Voor Je Kind, dat wordt uitgezonden op RTL 4. Mounira geeft aan dat ze geen slechte jeugd heeft gehad, maar omdat haar ouders het niet zo breed hadden, was er niet zoveel mogelijk. Daarom kreeg ze bijvoorbeeld vaak tweede hands spullen. Dat wil ze haar eigen kinderen besparen en dus krijgen ze alles wat hun hartje begeert. Daarmee hoopt ze dat Noah en Nimra later ‘influencers’ worden. “Dat ze anderen beïnvloeden, op een positieve manier. Dat zou echt een droom zijn.”

Mounira Mansour van SpangaS en Life Is Beautiful

Mounira Mansour is vooral bekend als presentatrice van Life is Beautiful en Marjana uit SpangaS. Sinds 2016 is zij mede-presentatrice van Life is Beautiful, dat op RTL 4 wordt uitgezonden. Voor dit programma gaat ze op zoek naar de laatste beauty trends, geeft ze uitleg over de werking van bepaalde producten en bezoekt ze hippe plaatsen. Lifestyle is helemaal haar ding, want Mounira houdt ook haar eigen blog bij. Ze blogt over alles wat met mode, beauty en gossip te maken heeft. Het blog van Mounira bestaat sinds 2014 en hier zien we ook persoonlijke verhalen terug, bijvoorbeeld over de opvoeding van haar kindertjes.

De doorbraak van Mounira Mansour in Nederland is alweer even geleden. In 2008 debuteerde zij in de populaire jeugdsoap SpangaS. Ze speelde drie seizoenen het meisje Marjana en was daarna ook nog te zien in de film SpangaS op Survival. Door SpangaS kreeg Mounira veel meer klussen als actrice. De half Nederlandse, half Tunesische Amsterdamse scoorde bijvoorbeeld (gast)rollen in ONM (Onderweg Naar Morgen), Carmen van het Noorden en Flikken Maastricht. Verder was ze in meerdere reality programma’s te bewonderen, zoals Fort Boyard en Shopping Queens Vips.

Cathelijne en Bob en Joyce en Bas in Het Beste Voor Je Kind

In Het Beste Voor Je Kind is er ook aandacht voor de opvoeding van Cathelijne en Bob en hun dochter Lelie en het gelovige gezin van Joyce en Bas uit Helmond. Zij hebben liefst zes kinderen en dat is geen toeval, zo laten Joyce en Bas weten. Zij zien het krijgen van kinderen als een groot geschenk van God. Joyce is 44 jaar en huismoeder, terwijl de 48-jarige Bas Pastoraal medewerker is. Joyce en haar man voeden de kinderen op met het geloof, in de hoop dat zij het over zullen nemen. Een Christelijke school is niet in de buurt voor de gelovige kinderen en dus gaat Sanne met haar broertjes en zusjes naar een Christelijke musicalschool, om toch contact te hebben met andere gelovige kinderen.

De 39-jarige Cathelijne en Bob (42 jaar) leven in het bos, zonder elektriciteit en water. Ze moeten zelf water pompen, zodat ze zo vrij kunnen leven als ze zelf voor ogen hebben. Het is het leven dat Bob en zijn vrouw Cathelijne aan hun kind willen laten zien. Ondanks dat Lelie pas drie jaar oud is, krijgt ze al veel verantwoordelijkheden van haar ouders Cathelijne en Bob. Als ze met een vriendje wilt spelen, aan de andere kant van het bos, dan laten ze dat toe. Lelie gaat dan alleen op pad, om haar vriendjes te bezoeken. Ook helpt Lelie mee met het schillen van aardappelen. “Juist die momenten, dat je je bezeert aan iets, daar leer je van”, aldus vader Bob.

Volg Mounira Mansour op Instagram, Facebook en Twitter