Model

Montell van Leijen in Holland’s Next Top Model 2017

Montell van Leijen Holland's Next Top Model 2017 HNTM

Montell van Leijen is één van de mannelijke deelnemers aan Holland’s Next Top Model. Dit jaar mogen voor het eerst ook mannen meedoen aan de wedstrijd en daar maakte Montell dankbaar gebruik van. Hij behoort tot de laatste zes mannen die kans maken op de titel Holland’s Next Top Model.

Montell uit HNTM geen alledaags gezicht

Montell van Leijen is ongetwijfeld een uniek gezicht te noemen. Deze jongeman uit Apeldoorn, die tegenwoordig in Deventer woont, heeft krullen en sproeten en heeft daarmee een unieke look in de modewereld. Vroeger als klein kind had Montell overigens nooit verwacht dat hij vandaag de dag mee zou strijden om de titel Holland’s Next Top Model. Voor Sinterklaas had hij ieder jaar tenslotte maar één wens: Een nieuw gezicht. Montell was allesbehalve tevreden met zijn uiterlijk. “Ik vond het vreselijk. Ik wilde net zo zijn als de andere jongens. En dat was ik niet. Kijk nou: Kastanjerood en sproeten. Dat heeft niemand.” Nu is de zoon van een Antilliaanse vader en Nederlandse moeder echter dolblij met zijn ‘handelsmerk’. “De tijd dat een model blond was en een  brede kaak moest hebben is voorbij”, verklaart hij aan De Stentor.

Montell heeft al ervaring

Montell gaf bij Holland’s Next Top Model al aan dat hij het niet gewend is om te vechten voor zijn plaats en dat is inmiddels wel duidelijk. De roodharige jongeman heeft tenslotte al aardig wat klusjes gehad. Van Leijen heeft al onder meer op de Amsterdam Fashion Week gelopen en komt zichzelf in meerdere steden tegen op levensgrote billboard van Hudson’s Bay. “Das gek, in Maastricht en Amsterdam je eigen kop zo groot te zien.” Als Montell uitgeroepen wil worden tot HNTM zal hij echter wel zijn houding drastisch moeten aanpassen en moeten gaan vechten voor zijn kansen.

Montell van Leijen is te volgen via Instagram en Facebook.

De andere kandidaten van Holland’s Next Top Model 2017 zijn Bonita, Latanya, Chelsey, Chris, Daila, Fabiola, Jamie, Ritse, Lohrenz, Milan, Sanne (blond), Sanne (brunette), Senna, Quincy en Veranique.

Tags