Sterren op TV
Montell van Leijen Holland's Next Top Model 2017 HNTM

Auteur: Senna Reimink

Datum: 26 februari 2018

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Montell van Leijen winnaar Holland’s Next Top Model 2017 in Models in Cape Town

Montell van Leijen is de winnaar van Holland’s Next Top Model en nu zien we hem in Models in Cape Town. In 2017 mochten voor het eerst ook mannen meedoen aan de wedstrijd en daar maakte Montell dankbaar gebruik van. Nadat hij eerder al tot de gelukkige laatste zes behoorde, slaagde hij er op maandag 30 oktober in om gekroond te worden tot winnaar van het programma. Een jaar later wacht het avontuur in Models in Cape Town

Montell uit HNTM geen alledaags gezicht

Montell van Leijen is ongetwijfeld een uniek gezicht te noemen. Deze jongeman uit Apeldoorn, die tegenwoordig in Deventer woont, heeft krullen en sproeten en heeft daarmee een unieke look in de modewereld. Vroeger als klein kind had Montell overigens nooit verwacht dat hij vandaag de dag mee zou strijden om de titel Holland’s Next Top Model. Voor Sinterklaas had hij ieder jaar tenslotte maar één wens: Een nieuw gezicht.

Montell was allesbehalve tevreden met zijn uiterlijk. “Ik vond het vreselijk. Ik wilde net zo zijn als de andere jongens. En dat was ik niet. Kijk nou: Kastanjerood en sproeten. Dat heeft niemand.” Nu is de zoon van een Antilliaanse vader en Nederlandse moeder echter dolblij met zijn ‘handelsmerk’. “De tijd dat een model blond was en een  brede kaak moest hebben is voorbij”, verklaart hij aan De Stentor.

Contract in de wacht gesleept

Montell gaf bij Holland’s Next Top Model al aan dat hij het niet gewend is om te vechten voor zijn plaats. Toch veranderde hij zijn houding drastisch om de jury voor zich te winnen. Voor zijn deelname aan HNTM had Montell al aardig wat klusjes gehad. Van Leijen heeft al onder meer op de Amsterdam Fashion Week gelopen en komt zichzelf in meerdere steden tegen op levensgrote billboard van Hudson’s Bay.

“Das gek, in Maastricht en Amsterdam je eigen kop zo groot te zien.” De komende tijd zal Montell alleen maar meer ervaring opdoen. Door Holland’s Next Top Model te winnen, heeft hij een VDM Model Management contract in de wacht gesleept. Ook kan hij rekenen op een soloshoot voor ELLE en is hij het nieuwe gezicht in de voorjaarscampagne van Hema Beauty.

Montell in Models in Cape Town

Lang nagenieten van zijn zege heeft hij niet. Montell duikt met Models in Cape Town alweer het volgende avontuur in. Opnieuw is hij te zien op RTL 5. In de opvolger van Models in Paris worden opnieuw een groep modellen gevolgd over hun leven en vooral hoe het eraan toe gaat wanneer geen foto’s worden geschoten of over catwalks wordt gelopen. Hoe gaat het eraan toe wanneer Montell en de anderen de rest van de dag moeten doorkomen. We gaan het zien in Models in Cape Town.

Montell van Leijen is te volgen via Instagram en Facebook.

Deelnemers Models in Cape Town: Cherie Fransen | Michelle Zwaal | Rien Welsink | Veroni Leijnse | Farrieda Smit | Bob Maarten van der Hoek

De andere kandidaten van Holland’s Next Top Model 2017 zijn Bonita, Latanya, Chelsey, Chris, Daila, Fabiola, Jamie, Ritse, Lohrenz, Milan, Sanne (blond), Sanne (brunette), Senna, Quincy en Veranique.