Sterren op TV
Monique Jos van den Hurk Je Eigen Droomhuis

Auteur: Senna Reimink

Datum: 7 februari 2018

Laatst Geüpdatet: 7 februari 2018

Monique en Jos met boerderij in Je Eigen Droomhuis

Monique en Jos zijn te zien in Je Eigen Droomhuis. De twee hadden een aantal jaar terug grootse plannen voor het opknappen van een oude boerderij. Met het oog op de naderende overname van hun bedrijf, besloten ze het ouderlijk huis van Monique op te knappen. Een flinke klus, gezien het gaat om een krakkemikkige, vervallen boerderij. Nog erger voor het stel, is dat het ook nog eens een cultuur-historisch pand is, waardoor ze speciale regels moeten volgen.

Monique en Jos in Je Eigen Droomhuis

Monique en Jos doen mee aan Je Eigen Droomhuis. De twee runnen samen met hun drie kinderen een melkveehouderij in Brabant. Wat ze echter al weten, is dat de boerderij in de toekomst overgenomen gaat worden door hun oudste zoon. Zodra dat gebeurt, zullen Monique en Jos moeten verhuizen. De twee besluiten dan ook aan de slag te gaan met het ouderlijk huis van Monique.

Zij is in het bezit van een krakkemikkige, vervallen boerderij. Gezien het echter om een cultuur-historisch pand gaat, zijn er strenge regels verbonden aan de verbouwing. Zo moeten ze het huis afbreken en vervolgens opnieuw bouwen. En dat terwijl de monumentencommissie constant een oogje in het zeil houdt.

Monique en Jos herstellen boerderij

Alhoewel het voor Monique en Jos zware tijden worden, slagen ze er binnen een jaar tijd in om de boerderij volledig te herstellen. In het Brabants Dagblad viel in 2016 te lezen dat de cultuur-historisch waardevolle boerderij zeer snel was opgeknapt. “Het was pionieren”, gaf Monique daarbij wel toe.

Monique en Jos hielden overigens ook nog iets extra’s over aan de verbouwing. De gemeente Bernheze ziet namelijk graag dergelijke projecten als die van hen en besluit eigenaren die hun boerderij opknappen te belonen met een extra woonbestemming.

Eerder in Je Eigen Droomhuis:
Marjolein
Jan Willem en Marieke
Marco en Eline