Sterren op TV
Mitch Boef Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 27 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 19 oktober 2022

Mitch Boef gaat voor tweede kans bij Idols

Mitch Boef is terug bij Idols. De 21-jarige student van het conservatorium deed in 2016 ook al mee aan de talentjacht naar de nieuwe idool van Nederland, toen kwam hij alleen niet door de theaterronde. En gekgenoeg baalde niet alleen Mitch daarvan, maar hadden ook twee juryleden achteraf ontzettende spijt.

Mitch Boef viel te vroeg af

In 2016 kwam Mitch Boef fluitend door de audities heen, maar ging het mis in de theaterrondes. “Ik kwam tot de laatste 35 in de theaterrondes en ik heb samen met Tom een optreden moeten doen in de tweede liveshow.” Zijn vriend was wel door naar de liveshows. Toen Tom ook op het podium verscheen kwam er een opvallende bekentenis.

Martijn liet namelijk doorschemeren dat Jamai en Eva al enige tijd spijt hadden dat ze zo makkelijk afscheid hadden genomen van Mitch. Ze riepen hem dan ook op om nog een keer mee te doen aan Idols.

Mitch maakt opnieuw indruk op jury Idols

En zo is Mitch een jaar later terug in Rotterdam voor de audities van Idols. “Doordat zij zo duidelijk waren wil ik het opnieuw proberen.” Bij zijn nieuwe kans wist hij de jury direct te verrassen door een Engels nummer te herschrijven naar zijn eigen Nederlandse tekst. Eva was hiervan onder de indruk. “Je bent gewoon een muzikant, schrijft zelf liedjes en houdt van mensen entertainen. Dit was een goede auditie.”

Martijn Krabbé ging zelfs nog een stap verder. “Ik vond het een te gekke auditie.” Het laatste zetje kwam van Jamai, de liet weten dat Mitch Boef simpelweg in Idols thuis hoort. Opnieuw mag hij dus naar de theaterrondes en zal nu moeten proberen om verder komen dan de laatste-35 van Idols.

Mitch Boef is ook te volgen op Facebook, Instagram en YouTube.