Sterren op TV

Miss Abby OMG (Henrique dos Santos) in Drag Race Holland

Miss Abby OMG behoort tot de kandidaten van Drag Race Holland. De echte naam van Miss Abby OMG is Henrique dos Santos. Zoals de naam al doet vermoeden is hij Braziliaans, maar hij woont al jarenlang in Breda.

Miss Abby OMG in Drag Race Holland

Henrique dos Santos is 25 jaar jong. Hij bedacht de naam Miss Abby op basis van het personage Abigail Lemonparty uit American Dad. De term ‘OMG’ kwam er achter omdat dat de eerste reactie van zijn jongere broertje was toen hij Henrique als Miss Abby zag.

Die geschrokken reactie is echter nog niets vergeleken met hoe mensen soms op straat reageren, zo vertelde Miss Abby OMG al eens aan de website Winq. “Dat trekt een heel fout publiek aan. Ik ben lastiggevallen en uitgescholden. Op een gegeven moment kon ik dat gewoon niet meer aan, dus nu kleed ik me bij iemand thuis om, en stap ik in een taxi richting een klus.”

Echte naam dragqueen Miss Abby OMG is Henrique dos Santos

Miss Abby OMG werd ooit geïnspireerd door RuPaul’s Drag Race. “Ik ben bij seizoen drie begonnen met kijken. Ik zag Raja, de winnaar van dat seizoen, en dacht: dát wil ik ook. Inmiddels doe ik al bijna vijf jaar drag.”

Raja blijft zijn grote voorbeeld. “Dat kun je wel zeggen, ja. Maar natuurlijk laat ik me ook inspireren door RuPaul. Ik kijk ook veel naar andere queens uit dat programma, die er top uitzien en fierce acts in elkaar zetten. Supermodellen, latin diva’s en Drag Race Queens zijn mijn grote inspiratie.”

RuPaul’s Drag Race als grote inspiratiebron

Dat Miss Abby OMG nu, een jaar na dit interview, zélf mee mag gaan doen aan een Drag Race is dan ook een droom die uitkomt!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door • Miss Abby OMG • (@missabbyomg) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door • Miss Abby OMG • (@missabbyomg) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door • Miss Abby OMG • (@missabbyomg) op