Sterren op TV
Miroslava Vavrinec vrouw Roger Federer

Miroslava Vavrinec is de vrouw van Roger Federer

Miroslava Vavrinec is de vrouw van Roger Federer. De Zwitserse tennisser Federer verraste onlangs nog door de Australian Open op zijn naam te schrijven, ook op dat toernooi werd hij natuurlijk bijgestaan door zijn vrouw Miroslava.

Federer en vrouw Miroslava Vavrinec leerden elkaar kennen in Sydney

Meer dan vijftien jaar geleden was Miroslava Vavrinec zelf nog een tennisster die hard aan de weg timmerde. Tijdens de Olympische Spelen in Sydney leerde ze Roger kennen, net als zijzelf ook een Zwitser. In 2002 moest ze prompt stoppen met tennissen door een voetblessure en werd ze Rogers manager.

Het een leidde tot het ander en in 2009 stapten de twee in het huwelijksbootje. Een paar maanden later kregen Miroslava en Roger een tweeling, twee meisjes. In 2014 was het weer raak. Nóg een keer een tweeling, maar nu twee jongens.

Miroslava is fanatieker dan Roger Federer

De twee hebben allebei een prominente tennisachtergrond, maar een tijdje geleden onthulde Roger dat hij niet graag tegen zijn vrouw speelde. Hij vertelde namelijk: “Zij haalt een heel hoog ritme en ik niet echt. Bovendien is ze bloedfanatiek. Daarom vermijd ik de tennispartijtjes altijd maar liever op vakanties en dergelijke.” Over dat eerste, het feit dat Miroslava nogal eens fanatiek kan zijn, kan Stanislas Wawrinka meepraten. Hij klaagde een keer na een wedstrijd tegen Federer over het gedrag van diens vrouw. Die  zou namelijk ‘huilbaby’ naar hem geroepen  hebben.

Miroslava heeft een flinke vinger in de pap als het gaat om de carrière van man Roger. Ze is dus officieel aangesteld als zijn manager, maar bemoeit zich zo nu en dan ook met de coaching. Paul Annacone reageerde daar een tijdje terug op in gesprek met de NY Times. “Ze doet het wat dat betreft heel erg goed. Miroslava weet als de beste wat er allemaal komt kijken bij het leven van een professionele tennisser. Nooit vinden we haar lastig.”

Miroslava Vavrinec kun je volgen via Instagram en Twitter.