Sterren op TV

Mireille de Jonge de vrouw van minister Hugo de Jonge

Laatst geupdate 30th december, 2022 op 09:48 am

Mireille de Jonge is de vrouw van minister Hugo de Jonge, die gedurende de coronacrisis de taken van de afgetreden Bruno Bruins overnam. Mireille is de eerste en enige liefde die de CDA-politicus ooit heeft gehad in zijn leven.

Mireille de Jonge vrouw minister Hugo de Jonge

Mireille de Jonge heeft roots in Libië. Onlangs sprak Hugo de Jonge uitgebreid over zijn vrouw in het blad Story. “Wij zijn al sinds de middelbare school bij elkaar. Om precies te zijn sinds 1995, toen we samen in de vijfde klas van de havo zaten. Daarna zijn we nooit meer uit elkaar geweest dus Mireille is mijn eerste en grote liefde.”

“Toen we vier jaar samen waren, zijn we getrouwd. Volgend jaar vieren we ons twintigjarig huwelijksjubileum. En daar ben ik trots op, net als op onze kinderen. Mireille en ik hebben een zoon van dertien en een dochter van tien. En nee, Mireille zit niet in de politiek. Momenteel is ze maatschappelijk werkster op twee scholen. En alle aandacht mag dan over het algemeen naar mijn werk als minister gaan, het hare is minstens zo belangrijk.”

Hugo de Jonge vice-premier en minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport

Hugo de Jonge woont samen met zijn vrouw Mireille en de kinderen in Rotterdam, waar hij tevens zeven jaar lang wethouder is geweest voor hij minister werd. Hij kreeg de portefeuille Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Bovendien is Hugo de Jonge vice-premier in het kabinet van minister-president Mark Rutte.

ZIjn vrouw Mireille de Jonge meldde in gesprek met De Waarheidsvriend dat ze dolgelukkig is in Rotterdam. “Het is een stoere stad. Dat heeft met de architectuur te maken, misschien ook met het water. Ik geniet vooral van de verschillende soorten mensen. Van de mentaliteit van niet praten maar poetsen. Jong en oud, autochtoon en allochtoon, hoog- en laagopgeleid – iedereen vindt hier zijn plek, iedereen leeft met elkaar.”

Hugo de Jonge in coronacrisis

Hugo de Jonge werd aangewezen als nieuwe verantwoordelijke voor de (medische) aanpak van de corona-crisis, die begin 2020 uitbrak. Hij verving minister Bruno Bruins, die tijdens een debat naar de grond stortte en vervolgens moest aftreden vanwege oververmoeidheid. Gelukkig kan Hugo de Jonge altijd op de steun van zijn vrouw Mireille de Jonge en hun kids rekenen.