Sterren op TV
Miljuschka Witzenhausen Topchef Academy

Miljuschka Witzenhausen kok bij 24Kitchen en Topchef Academy

Miljuschka Witzenhausen is presentatrice van Topchef Academy, het nieuwe kookprogramma van RTL 5. Daarnaast is Miljuschka als presentatrice ook te zien bij 24Kitchen, waar ze haar eigen programma heeft: Miljuschka’s Food Trucks.

Ondanks dat Miljuschka Witzenhausen op 10 juli 1985 werd geboren heeft ze er al een behoorlijke carrière op zitten. Toen ze de leeftijd van twintig jaar had bereikt kreeg ze een baan aangeboden bij TMF, de inmiddels verdwenen muziektelevisiezender. Astrid Holleeder, de veelbesproken zus van Willem Holleerder, is overigens de moeder van Miljuschka Witzenhausen. Inmiddels doet de Amsterdamse weinig meer in de muziekwereld, maar legt ze zich volledig toe op programma’s over eten, waaronder dus Topchef Academy.

Inhoudsopgave

Miljuschka Witzenhausen in Topchef Academy

Miljuschka Witzenhausen is via Topchef Academy twaalf weken lang dagelijks te zien als presentatrice van het RTL 5-programma. Iedere week gaan zes koks de strijd met elkaar aan, om een plaatsje in de finaleronde te bemachtigen. De winnaar ontvangt 25.000 euro en krijgt een eigen kookprogramma. De winnaar wordt dus een collega van Miljuschka Witzenhausen, want zij heeft ook een eigen kookprogramma bij 24 Kitchen. Voor Topchef Academy heeft Miljuschka een treffende vergelijking. “Het is een beetje Idols voor tv-chefs”, aldus de brunette tegenover het Algemeen Dagblad.

Overigens is Miljuschka Witzenhausen er niet alleen om het programma aan elkaar te praten. Ze gaat ook het gesprek aan met de deelnemers en toont betrokkenheid. “Ik probeer ze bij het beoordelen tips mee te geven waarmee ze verder aan de slag kunnen.” Zelfs is Witzenhausen immers ook geen groentje meer op het gebied van presenteren én koken. Het gaat namelijk om die combinatie. Miljuschka staat er overigens niet alleen voor in Topchef Academy.

Ze presenteert het programma samen met Martijn Krabbé, de RTL-coryfee. Topchef Academy is iedere werkdag vanaf 19.40 uur te zien bij RTL 5 en volgens de presentatrice is het iedere dag genieten. “Bij de kandidaten die kunnen koken schiet de presentatie tekort of andersom. Er zitten zulke toppers tussen, ik zou zenuwachtig worden als ik het tegen ze op zou moeten nemen.”

Miljuschka Witzenhausen en 24Kitchen

Miljuschka Witzenhausen presenteert voor 24Kitchen ook Miljuschka’s Food Trucks. Dit programma is naar een eigen idee van de voormalig TMF-vj. Toen ze TMF in 2007 verliet ging ze de acteerkant op. Ze kreeg een rol in ONM, als Jacqueline Brunel, en dit deed ze tot begin 2010. Daarna werd het wat stil rondom Miljuschka Witzenhausen, mede omdat ze zwanger raakte. Toch zat ze niet stil, want ze ontdekte dat ze het leuk vond om met eten bezig te zijn.

Ze besloot om een poging te doen om de nieuwe Foodtube-ster van Jamie Oliver te worden en daardoor is ze uiteindelijk bij 24Kitchen terecht gekomen. Ze werd niet gekozen door de topkok, maar het betekende wel het begin van een nieuwe carrière voor Miljuschka. “Ik ben bij toeval het vak ingerold. Mijn werk was presenteren en ik was obsessief met eten bezig. Een vriendin hielp me het filmpje te maken voor de onlinewedstrijd van Jamie Oliver.”

Dat Jamie Oliver in Miljuschka Witzenhausen niet het talent zag dat hij voor ogen had maakte uiteindelijk niets uit. SBS 6 zag het talent wel en nodigde haar uit voor het programma Shownieuws om als deskundige op het gebied van Food en Lifestyle op te treden. Ook ging ze voor Vogue aan de slag en uiteindelijk bedacht ze een nieuw televisieformat. Ze kreeg van 24Kitchen groen licht om Miljuschka’s Food Trucks te maken en dat doet ze nu al een aantal jaar. Ondanks dat Miljuschka Witzenhausen dagelijks met (lekker) eten bezig is, is haar gewicht altijd op peil gebleven. Naast eten zorgt de dochter van Astrid Holleeder er immers ook voor dat ze in shape blijft.

Miljuschka Witzenhausen en haar privé leven

Miljuschka Witzenhausen was getrouwd met Tycho Vledhoen en is momenteel vrijgezel. Ze was zeven jaar samen met Tycho en met hem kreeg ze twee kinderen. De scheiding noemde Miljuschka de moeilijkste beslissing van haar leven. Ondanks dat de Amsterdamse nu even geen man aan haar zijde heeft staat ze positief en vol dromen in het leven. Eén van die dromen is inmiddels al uitgekomen, want Miljuschka Witzenhausen ligt inmiddels ook in de boekwinkels, met haar eigen kookboeken.

Volg Miljuschka Witzenhausen op Instagram en Facebook