Sterren op TV
Milan van Dongen FOX Sports

Milan van Dongen maakt FOX Sports leuk

Milan van Dongen ontpopt zich anno 2016 steeds meer tot het gezicht van FOX Sports. De in Amsterdam geboren journalist staat regelmatig langs de voetbalvelden, maar ook bij andere sporten kun je hem regelmatig voorbij zien komen. Zo gaat hij ook bijvoorbeeld waterpolo en het tennissen tijdens Wimbledon niet uit de weg.

Milan van Dongen bij FOX Sports

De 27-jarige Milan van Dongen is sinds 2014 presentator en verslaggevers bij FOX Sports. Voor zijn werk daar reist Van Dongen stad en land af om de nodige voetbalwedstrijden bij te wonen. Zo zien we hem in de weekenden niet alleen voorbij komen in de Eredivisie, maar gaat hij zo nu en dan ook op pad naar het buitenland.

Zo was Van Dongen in 2016 aanwezig op Old Trafford toen er verdachte pakketjes waren gevonden voor de wedstrijd tussen Manchester United en Bournemouth. Ook is Van Dongen regelmatig te zien bij FOX Sports Vandaag. Daarin worden de belangrijkste sportnieuwtjes opgesomd. Ook is Milan van Dongen voor FOX Sports breed inzetbaar als het gaat om het houden van interviews. De journalist kan niet alleen uitstekend Nederlands, maar beheerst ook de Engelse en Spaanse taal goed.

De familie van Milan van Dongen

Zijn liefde voor voetbal heeft Milan van Dongen zeker niet van een onbekende gekregen. De verslaggever annex presentator is namelijk de zoon van Jan Stekelenburg, een presentator, commentator en eindredacteur die in het verleden vooral naam maakte bij NOS Studio Sport. Ook kon je zijn stem in het verleden voorbij horen komen bij de nodige wedstrijden.

Van Dongen heeft daarbij ook geen onbekende halfbroers. Zowel Maarten Stekelenburg (niet de voetballer) en Jeroen Stekelenburg behoren tot de familie van Milan. De eerstgenoemde is al jarenlang werkzaam als trainer. De voormalig voetballer heeft al gewerkt bij Ajax, Ajax Cape Town, AFC, Nederlands Elftal onder 17 jaar en Almere City. Jeroen Stekelenburg is meer de kant van zijn vader opgegaan. De zoon van Jan Stekelenburg werkt al jaren bij NOS Studio Sport. Ook maakt hij reportages voor Andere Tijden Sport.

Milan van Dongen is te volgen via Twitter en Instagram.

Een foto die door milanvandongen is geplaatst op