Sterren op TV
Mikolas Josef Eurovisiesongfestival 2018 Tsjechië Lie To Me

Mikolas Josef voor Tsjechië naar Eurovisiesongfestival 2018

Mikolas Josef doet voor Tsjechië mee aan het Eurovisiesongfestival 2018. Met zijn liedje Lie To Me hoopt hij de harten van veel kijkers te raken en uiteindelijk met een volle bak ‘Douze Points’ weer naar huis te gaan. Dit veelzijdige talent van 22 jaar behoort nu al tot de favorieten van het programma.

Mikolas Josef in Eurovisiesongfestival 2018

Mikolas Josef doet mee aan het Eurovisiesongfestival van 2018. De zanger had een jaar eerder al makkelijk mee kunnen doen aan het songfestival toen hij door de Tsjechische openbare omroep gevraagd werd om Tsjechië te vertegenwoordigen. Mikolas besloot toentertijd niet in te gaan op het voorstel.

In 2018 begon het echter toch wel te kriebelen en wist hij door middel van de nationale preselectie een plek af te dwingen voor het Eurovisiesongfestival. Met zijn liedje Lie To Me doet de zanger, die qua genre vooral met pop en house bezig is, een gooi naar de hoofdprijs in Lissabon.

Mikolas Josef groot talent

Mikolas Josef is nu al een groot talent. De composer, producer, zanger, regisseur van zijn eigen video’s en muzikant die meerdere instrumenten kan bespelen, groeide op in Praag en Znojmo. Tegenwoordig woont hij echter in Vienna. Al op jonge leeftijd was Mikolas met een gitaar in de weer, muziek kreeg hij namelijk met de paplepel ingegoten. Voordat zijn muziekcarrière serieuze vormen aan nam, werkte Mikolas eerst nog als model voor grote modemerken.

Toen hij daarmee stopte, begon hij als straatmuzikant zijn geld te verdienen. Na een jaar reizen, besloot hij zijn geld op te sparen voor zijn eerste single en videoclip Hands Bloody. Het was echter zijn tweede single Free die hem echt de nodige bekendheid gaf. Het is nu de grote vraag of Lie To Me hem ook de grote bekendheid kan geven in de rest van de wereld.

Mikolas Josef is te volgen via Instagram en Twitter.