Sterren op TV
Mikky Kiemeney vriendin Frenkie de Jong

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 15 februari 2023

Mikky Kiemeney is de vriendin van Frenkie de Jong

Mikky Kiemeney is de vriendin van Frenkie de Jong. Het talent van Ajax hoopt in het seizoen 2017-2018 zijn doorbraak te beleven in Amsterdam en hij wordt daarbij gesteund door zijn vriendin Mikky.

Mikky Kiemeney vriendin Frenkie de Jong sport zelf ook

Mikky Kiemeney is geen ‘voetbalvrouw’ die thuiszit en het huis soms verlaat om te shoppen. Op 17-jarige leeftijd mocht de dame immers al haar debuut maken voor hockeyclub HC Den Bosch, dat in de regel meespeelt om de prijzen in de hockeywereld. Heeft Mikky echter een weekendje vrijaf, dan reist zij af richting de Johan Cruijff ArenA, het stadion van Ajax. In gesprek met het Brabants Dagblad vertelt ze: “Het is soms lastig te combineren. Maar als we kunnen, dan gaan we naar elkaars wedstrijden kijken.”

Frenkie de Jong en Mikky wonen wellicht samen

De Jong werd zelf groot bij Willem II, maar koos op jonge leeftijd al voor een transfer naar Ajax. En het talent staat nog steeds achter die beslissing. “Ajax staat erom bekend jonge jongens er snel in te gooien. Dat is dit jaar ook wel gebleken. Ik zou alle grote talenten in Nederland – als ze kunnen kiezen uit de topdrie – ook het advies geven naar Ajax te gaan.”

In 2015 zei De Jong over zijn vriendin Mikky: “Mikky doet dit schooljaar examen en gaat wellicht studeren in Amsterdam, dan kunnen we ook gaan samenwonen. Om er nu in mijn eentje te gaan wonen, daar word ik niet gelukkig van. Om goed te kunnen voetballen, moet je je natuurlijk wel goed voelen. Bovendien heb ik nog geen rijbewijs.” Het is onbekend of de twee op dit moment ook daadwerkelijk onder één dak wonen, maar de relatie is zeker nog aan.

Mikky Kiemeney, de vriendin van Frenkie de Jong kun je volgen via Instagram en Facebook.