Sterren op TV
Mike Weerts Alex de Weert Celblok H

Auteur: Senna Reimink

Datum: 2 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Mike Weerts speelt Alex de Weert in Celblok H

Mike Weerts speelt Alex de Weert in Celblok H. De acteur, die al aardig wat series en films achter zijn naam heeft staan, is nieuw in het vijfde seizoen van de gevangenisserie. Mike Weerts komt in de vijfde aflevering van Celblok H plots tevoorschijn. Hij kruipt in de rol van gevangenbewaarder Alex de Weert, een bewaarder met zijn eigen verhaal.

Inhoudsopgave

Mike Weerts is Alex de Weert in Celblok H

De 34-jarige Mike Weerts wandelde in de vijfde aflevering van het vijfde seizoen van Celblok H plots de gevangenis binnen als Alex de Weert. Nadat hij eerst elders al had gewerkt als gevangenbewaarder, gaat hij nu in de Banckert aan de slag om de gevangen netjes op de juiste plek te houden.

Daarbij heeft De Weert zijn eigen verhaal. Waar het in het begin nog lijkt dat hij met alle vrouwen wil aanpappen, wordt al vrij snel duidelijk dat hij homoseksueel is. Althans, dat is wat een van zijn collega’s in ieder geval al vroeg verklapt. Mike Weerts is geboren in Overloon en inmiddels 34 jaar oud. Hij timmert al van jongs af aan aan zijn carrière in de schijnwerpers.

Wie is acteur Mike Weerts?

Niet voor niets studeerde Mike Weerts aan de school voor drama en is hij sindsdien niet meer uit het theater te slaan. Ook heeft Mike sindsdien een hele CV opgebouwd, waarbij hij waarschijnlijk het meest bekend is voor zijn rol in Onderweg naar Morgen en Danny Doornbos in Voetbalvrouwen.

Daarnaast zagen we hem echter ook in Alles is Liefde, De benden van Oss, Het bombardement, Moordvrouw en Flikken Maastricht. Zijn stem is ook regelmatig te horen als voice-over bij tekenfilms en radiocommercials. Mike Weerts geniet inmiddels volop van het leven met zijn vrouw Willemijn van Daal en kinderen Ties en Joes Mina, maar na zijn rol in Voetbalvrouwen had hij het toch wel zwaar.

Mike Weerts werd narcistisch

“Toen ik in de serie Voetbalvrouwen speelde, ging ik in één keer van nul naar heel bekend. Als je dan overal leest dat je een fantastische jongen bent, ga je dat zelf ook denken. Ik realiseer me nu dat dit totale waanzin is. Zodra je van tv verdwenen bent, zijn ze je weer vergeten. Nu ik ouder ben, wet ik dat het gaat om de persoon die je bent en niet om je bekendheid”, vertelde hij aan Vriendin.

Mike Weerts is te volgen via Instagram en Facebook.