Sterren op TV
Mike Ott The Voice of Holland TVOH

Auteur: Senna Reimink

Datum: 3 november 2016

Laatst Geüpdatet: 3 november 2016

Mike Ott in The Voice of Holland

Mike Ott doet mee aan The Voice of Holland. De jonge zanger beseft dat zijn deelname aan TVOH een flinke impact kan gaan hebben, maar koos er toch voor om zich in te schrijven voor de talentenjacht. Niet een heel vreemde keuze. De zanger van Indigo Wings is tenslotte al van kleins af aan bezig met het maken van muziek. Nu komt daar een avontuur bij The Voice of Holland bij.

Inhoudsopgave

Mike Ott in TVOH

Mike Ott debuteerde op vrijdag 4 november in The Voice of Holland. Hij weet al wat een dergelijk avontuur als gevolgen met zich mee kan brengen. “Je hebt echt het gevoel dat dit je leven kan veranderen”, zo vertelde Mike. Eenmaal bij zijn Blind Auditions bij TVOH zong Mike het nummer One Call Away van Charlie Puth. Ondanks een valse noot van Mike kreeg hij toch de stoelen van zowel Guus Meeuwis als Sanne Hans omgedraaid. Al twijfelden ze allebei erg lang.

“Ik zeg niet dat dit een top auditie was, omdat het dat echt niet was. Maar ik hoor wel wat je allemaal zou kunnen, mits je heel hard gaat werken. En ik wil je best wel heel graag helpen, want ik hoor wel iets heel authentieks in je stem”, vertelde Sanne. Ali B vond het niet goed. “Er wordt van ons verwacht dat we eerlijk zijn. De onzekerheid en ongecontroleerdheid past ook helemaal niet bij het nummer. Je zingt ‘Superman got nothing on me’ terwijl je haast staat te shaken. Dan verwacht ik dat je er ook gewoon staat. Maar als jij je wilt staande houden in deze competitie. Je krijgt de kans van twee geweldige coaches, dan step your game up. Mike koos voor Guus Meeuwis.

Mike Ott in de Battles

Mike Ott schopte het tot de Battles van The Voice of Holland. En alhoewel hij in de weg naar de battle toe een goede indruk achterliet op Guus Meeuwis, slaagde Mike er niet in om te winnen van Thijs Pot. Pot kwam volgens coach Guus beter uit de voeten met het nummer Geronimo van Stephard. Nog voor de battle sprak Ott over zijn tegenstander. “Ik ben aan de ene kant blij dat hij het is, want we hebben best een muzikale klik, maar aan de andere kant is het ook wel een pittige tegenstander”, aldus Mike voorafgaand aan de battle. Uiteindelijk ging de man met zijn gitaar dus onderuit.

Mike Ott in Indigo Wings

Mike Ott is één van de leden uit de band Indigo Wings. Niet alleen heeft hij daar de taak van leadzanger op zich genomen, ook is hij de slaggitarist bij de band en de frontman. Al van jongs af aan is Ott bezig met muziek en daarin speelden vooral zijn grootouders een belangrijke rol. Zij gaven Mike op achtjarige leeftijd een gitaar en sindsdien heeft hij het instrument niet meer losgelaten.

Later heeft hij er ook een microfoon bij gepakt. In het dagelijks leven zou je Mike overigens ook maar zo in de schoolbanken aan kunnen treffen. Hij is tenslotte docent in opleiding. Ook bezoekt Ott regelmatig optredens van niemand minder dan Douwe Bob.

Mike Ott is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Bekijk de andere deelnemers van Team Guus Meeuwis uit The Voice of Holland 2016 CPG | Rachel Kramer | Melany Sharon | John Vooijs | Vannessa Thuyns | Katell Chevalier | Annemarie Brohm | Stephanie van Rooijen | Nils Krake | Thijs Pot | Zoë de Sanders