Sterren op TV
Mike Kong Idols China

Mike Kong uit China in Idols

Mike Kong uit China wil in Idols 2017 graag laten zien waartoe hij in staat is. Nadat de uit China afkomstig zanger in China al mee heeft gedaan aan een talentenjacht is het nu tijd om ook Nederland mee te laten genieten van zijn eigen stemgeluid. De student Business Management, die tegenwoordig in Lelystad woont, probeert het in de auditieronde van Idols dan ook met het nummer Can You Feel The Love Tonight van Elton John.

Mike Kong afkomstig uit China

In China heeft Mike Kong al een naam opgebouwd. “Ik heb daar meegedaan aan een Overseas zing competitie ook. Dat is in het Olympisch stadion, dus een groot deel van China heeft me ook wel gezien, ook op live tv”, vertelde Mike, die ondanks zijn deelname aan die talentenjacht wel nog gewoon over straat kan. Al komen er in China zo nu en dan wel mensen naar hem toe om te vragen of hij toevallig die ene zanger uit de competitie is. De moeder van Mike, die in het verleden werkzaam was als presentatrice in China, is dan ook dolgelukkig. “Ik ben trots op hem.”

Mike is echter nog lang niet klaar. “Ik wil gewoon dat ik mezelf erin kan ontwikkelen. Daarom koos ik ook voor Idols. Het woord zegt het al, idool. Ik wil gewoon een voorbeeld van iemand zijn. Daarom is dat ook gewoon de reden dat ik er ook voor ga. Dat is mijn motivatie. Het is vooral dat ik geniet, want dit maak je niet dagelijks mee. Dat ik ook nu de juryleden in het echt zie, dat vind ik echt top”, vertelde de zanger.

Mike Kong in Idols

Voor de auditieronde heeft Mike Kong het liedje Can You Feel The Love Tonight van Elton John gekozen. “Ik vond het zingen mwah, maar ik vind je presentatie wel heel erg goed. Je bent heel zeker van je zaak. Ik ben toch wel heel erg benieuwd als je doorgaat hoe je staat naast al die andere. Ik denk dat je wel een mooie kleur bent naast alles wat we al hebben”, vertelde Jamai Loman over de auditie van Mike.

Ronald Molendijk was vol lof. “Mike, je hebt een waanzinnig mooi, rond, dragend zanggeluid. Dankjewel voor deze auditie.” Jurylid Eva Simons was ook tevreden. “Als je op een opleiding had gezeten en dit was je presentatie, dan had wel een 9,5 gekregen, omdat je het gewoon goed hebt gezongen. Het is een smaakkwestie of het je raakt.” Mike Kong kon op vier keer ‘ja’ rekenen.

Mike Kong is te volgen via Instagram.