Sterren op TV
Mick de Boer Boswachter Gezocht SBS 6

Auteur: Senna Reimink

Datum: 31 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Mick de Boer jaagt in Boswachter Gezocht droom na

Mick de Boer is kandidaat in Boswachter Gezocht. Samen met negen concurrenten strijdt hij in het programma van SBS 6 om die ene vacature: boswachter op Texel worden.

Mick de Boer in Boswachter Gezocht

Mick de Boer wil via Boswachter Gezocht een carrièreswitch teweeg brengen. Momenteel is hij zelfstandig ondernemer als klusjesman en projectleider in de regio Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. Het liefst doet Mick de Boer uit Vessem werkzaamheden in de buitenlucht. En als hij niet buiten is voor zijn werk, dan is het wel in zijn vrije tijd. De 51-jarige klusjesman is een echte natuurliefhebber zo blijkt uit zijn profiel op de website van Boswachter Gezocht. Bovendien is hij ook avontuurlijk ingesteld. Hij wil maar wat graag nieuwe gebieden ontdekken met behulp van GPS.

Het gevoel van Mick om boswachter te willen worden is niet uit een opwelling ontstaan. Al van jongs af aan gaat zijn interesse uit naar de natuur en toen de kans zich via Boswachter Gezocht voordeed om boswachter op Texel te worden hoefde Mick de Boer niet lang na te denken. Boswachter zijn is voor de Brabander een droombaan en om in Boswachter Gezocht goed beslagen ten ijs te komen is hij voor de start van het programma al met een cursus Jach en Faunabeheer gestart, naast een cursus tot Buitengewoon opsporingsambtenaar.

Mick de Boer als klusjesman

Momenteel zorgt Mick de Boer als klusjesman voor brood op de plank. Vroeger was hij restauranteigenaar, maar besloot in 2016 MICK! op te starten. Op zijn LinkedIn-pagina omschrijft Mick zichzelf als volgt: Ik ben een praktische troubleshooter, organisator en dienstverlener met oog voor detail. Een integere en perfectionistische doorzetter met twee rechter handen en technisch/analytisch inzicht. Daarbij sta ik stevig in mijn schoenen, ben gewend om verantwoordelijkheid te nemen en pak ook verandering of tegenslag positief en oplossingsgericht aan.

Eén ding is zeker: Mick de Boer heeft een kleurrijke carrière. Van restaurant manager in de jaren negentig van de vorige eeuw, tot klusjesman en wellicht is hij straks de nieuwe boswachter op Texel.

Alle kandidaten Boswachter Gezocht: Mick | Rick | Sharon | Joris | Lars | Stephan | Heleen | Tessa | Jerome | Bernadet