Sterren op TV
Michiel Vos Amerika Verenigde Staten VS correspondent

Auteur: Senna Reimink

Datum: 26 september 2016

Laatst Geüpdatet: 26 september 2016

Michiel Vos is Amerika correspondent bij RTL Late Night

Michiel Vos is de correspondent voor de Verenigde Staten. De journalist en tevens jurist is weliswaar in Nederland geboren, maar beschikt tegenwoordig ook over de Amerikaanse nationaliteit en woont daar inmiddels al een tijdje. In RTL Late Night schuift Michiel Vos regelmatig aan om het één en ander te vertellen. Daar spreekt hij onder meer over de gang van zaken in Amerika en dan vooral over de presidentsverkiezingen aldaar.

Michiel Vos Verenigde Staten-correspondent

Michiel Vos is de man die je alles kan vertellen over de Verenigde Staten. De correspondent, die regelmatig aanschuift bij onder andere RTL Late Night, woont zelf al jarenlang in Amerika. Sinds 2005 is filmmaakster Alexandra Pelosi zijn vrouw en samen hebben ze twee kinderen.

Alexandra Pelosi is overigens niet onbekend met het werk waar haar man zich mee bezig houdt. Michiel, die vooral nauw betrokken is bij presidentsverkiezingen, is tenslotte getrouwd met de dochter van de eerste vrouwelijke voorzitter van het Huis van Afgevaardigden: Nancy Pelosi.

Alexandra moet haar man wel regelmatig missen. Vos is tenslotte al lange tijd actief als Amerika-correspondent. Eerst bij Max Westerman, vervolgens in het programma Ruudddewild en tegenwoordig voor onder andere VRT, EénVandaag, Goedemorgen Nederland en dus bij RTL Late Night.

De in New York woonachtige Michiel Vos was in het verleden ook te zien bij Barend & Van Dorp. Ook daar ging hij aan de slag als Verenigde Staten-correspondent. Op onderstaande video zien we Vos, die op dat moment nét Amerikaan is geworden, op de video met Barack Obama.

Documentaire Michiel Vos

Michiel Vos speelde ook een belangrijke rol in de documentaireserie My America. Michiel is tenslotte zelf sinds 2010 een genaturaliseerde Amerikaan. Naast dat we meer over Michiel te weten komen, houdt hij ook interviews met immigranten als Arnold Schwarzenegger, Barack Obama en Henry Kissinger.

Vos geeft ons in de vierdelige documentaireserie een kijkje in de Verenigde Staten. Ook zien we in de documentaire dat de American Dream niet altijd ook uitpakt als een droom die in vervulling gaat.

Michiel Vos is te volgen via Facebook en Twitter.