Sterren op TV
Michiel van der Eerde MasterChef Holland

Auteur: Senna Reimink

Datum: 24 maart 2016

Laatst Geüpdatet: 24 maart 2016

Michiel van der Eerde, jury van MasterChef Holland

Michiel van der Eerde is een van de gezichten van het populaire kookprogramma MasterChef Holland. De Bekende Nederlander is echter niet zonder slag of stoot een van de juryleden geworden van het programma dat sinds maart iedere werkdag te zien is op SBS6. De chefkok blijkt zijn strepen in het kookwereldje wel verdiend te hebben.

De in Amsterdam geboren beroepskok kent een groot aantal keukens van binnen en van buiten. De 43-jarige Michiel van der Eerde was in zijn carrière namelijk al werkzaam bij onder andere Bokkedorns, De Hoefslag en Het Amstel Hotel. Als eindverantwoordelijke speelde hij ook een belangrijke rol bij IQ Creative.

Michiel van der Eerde opent restaurants

Anno 2016 is Van der Eerde ook bekend van zijn eigen restaurants. De geboren en getogen Amsterdammer opende in het verleden al twee pop-up restaurants: BAUT en BAUTZUID. Momenteel richt hij zich samen met zijn broer Lucas op hun eigen zaak Restaurant C, een permanent restaurant. Ook heeft hij ervoor gekozen om opnieuw een pop-up restaurant te openen: BAUT ZUIDAS.

Sinds 2015 is Michiel van der Eerde dus een van de juryleden van MasterChef Holland. Samen met Robert Kranenborg en Marcus Polman beoordeelt de chefkok iedere dag de gerechten. Ook geeft hij de kandidaten regelmatig tips mee. Michiel Robert en Marcus vormen sinds het vierde seizoen het jury-team.

Michiel van der Eerde als jury van MasterChef Holland

In 2015 liet Michiel van der Eerde in gesprek met Televizier weten erg blij te zijn met het feit dat hij gevraagd werd om een rol te spelen in MasterChef Holland. “Het is een eer om voor Masterchef gevraagd te worden. Ik doe in mijn eigen bedrijf de hele dag niets anders dan tips geven aan mijn werknemers. Dat gaat me goed af. Je ziet de kandidaten elke week groeien, daarom is het leuk om te doen”, zo liet de chefkok toentertijd weten.

Wil jij de kookkunsten van Michiel van der Eerde ook via social media volgen? Dat kan via Instagram en Facebook.