Sterren op TV
Michiel Huisman GoT acteur

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 september 2015

Laatst Geüpdatet: 22 september 2015

Michiel Huisman is een onweerstaanbare man

Iedere man wil Michiel Huisman wel zijn. Hoewel hij momenteel maar weinig in Nederland verblijft is hij zonder twijfel de meest begeerde Nederlandse man. In 1981 geboren en dus in de bloei van zijn leven en ontzettend succesvol in de Verenigde Staten, in Hollywood.

Nog niet zo heel lang geleden kon Michiel Huisman in Nederland vrij anoniem over straat. Nu krijgt de onweerstaanbare acteur vermoedelijk een horde groupies achter zich aan als hij zich weer eens laat zien in Nederland. Wat is er dan zo drastisch veranderd in het leven van Michiel Huisman, de afgelopen jaren?

Game of Thrones maakt Michiel Huisman Hollywoodster

Tot en met zijn vijfentwintigste was Michiel Huisman een verdienstelijk acteur binnen onze landsgrenzen. De in Amstelveen geboren acteur had echter meer ambities en besloot voor zichzelf dat hij meer wilde dan rollen in Nederlandse titels als Phileine Zegt Sorry, De co-assistent, Costa! en Zwartboek.

Michiel Huisman besloot samen met zijn vrouw Tara Elders en kind de gok te wagen en de oversteek naar de Verenigde Staten te maken. Een keuze die hem zeker geen windeieren heeft gelegd. Zo kreeg Michiel Huisman een rol in de populaire serie Nashville, maar een rol in Game of Thrones was uiteindelijk allesbepalend voor het succes dat Huisman nu in Nederland en ver daarbuiten heeft.

Huisman als Daario Naharis

Game of Thrones is misschien wel de meest populaire serie aller tijden en daar draagt Huisman absoluut aan bij, met zijn rol als Daario Naharis. Geregeld laat hij de harten van de vrouwen op hol slaan met zijn woestaantrekkelijke uiterlijk en zien ze groen van jaloezie als Queen Daenerys weer eens een hete scène mag doen met Michiel Huisman. Voorlopig is de Nederlander nog wel te zien in GoT, maar iedere kenner van deze serie weet dat het zomer gedaan kan zijn met de rol van Huisman.

Gelukkig zijn er meerdere manieren om te kunnen genieten van Michiel Huisman. In de Verenigde Staten krijgt hij namelijk steeds meer acteerklussen. Zo heeft hij inmiddels een rol in de ook al zo populaire serie Orphan Black te pakken en had hij in The Age of Adaline zijn eerste hoofdrol in een Hollywoodfilm.

Michiel Huisman worstelt met naam

De ‘keerzijde’ van zijn succes is dat steeds meer mensen Michiel Huisman leren kennen, ook in de Verenigde Staten. Voor Amerikanen is de naam Michiel echter nauwelijks uit te spreken en dus overwoog de Hollywoodster om zijn naam aan te passen. “In de VS spreken ze mijn naam hilarisch uit. Mikiieeeel. Eerst dacht ik aan denicknameMikkel, maar da’s wel erg Mads Mikkelsen natuurlijk. Later wilde ik voor Mikey gaan. Dag 1 op de set vanTreme: de übercoole regisseur Jim McKay vraagt me hoe hij mijn naam moet uitspreken. Supernerveus ben ik. Nauwelijks op de set geraakt. Had me onder de dekens van mijn bed willen verstoppen. ‘Dít is mijn moment’, denk ik, ‘You can call me Mikey’, zeg ik. Begint hij te schaterlachen. ‘You’re no Mikey!’ Daar ging mijn coolebubble. Dus ben ik maar Michiel gebleven”, tekende Knack Magazine op uit de mond van Huisman.

Ondanks dat het hem nu dus voor de wind gaat valt het aantal volgers op social media bij Michiel Huisman nog wel mee. Op Facebook is Michiel Huisman de 30.000 likes nog niet zo heel lang gepasseerd, op Twitter gaat Michiel Huisman richting de 25.000 volgers. Pas op Instagram merk je iets van de status van Michiel Huisman, daar is hij het aantal van 100.000 volgers ruimschoots voorbij.

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/MichielHuismanOfficial/posts/1608607099393402:0/” width=”650″/]