Sterren op TV
Michel Yenny Romy Kempo Kuntao Holland's Got Talent

Michel, Yenny en Romy zijn Kempo Kuntao in Holland’s Got Talent

Michel, Yenny en Romy zijn Kempo Kuntao in Holland’s Got Talent. De sport is in Nederland nog niet echt bekend en volgens dit drietal werd het hoogst tijd om daar eens verandering in te brengen. Ze gingen er tijdens de auditieronde van Holland’s Got talent direct met een Golden Ticket vandoor. Daardoor zijn de drie in ieder geval zeker van de halve finale van HGT. Het was Johnny de Mol die Kempo Kuntao blij maakte met het gouden ticket.

Wat is Kempo Kuntao?

Van Kempo Kuntao hebben we in Nederland nog niet veel gehoord, maar in andere landen is het mateloos populair. Romy beschreef het al als ‘heel veelzijdig’. In deze sport gaat het niet om vechten en geweld gebruiken, maar juist precies het tegenovergestelde staat centraal: Discipline en respect.

“Kempo Kuntao is een verdedigingssport en het komt oorspronkelijk uit China”, legde Yenny uit. Ze heeft zichzelf nu als taak gesteld om de sport ook in Nederland bekend te maken. “Kempo Kuntao, zoals ik al merk een beetje, is hier niet heel erg bekend, helaas. Dat willen wij gewoon in Nederland gaan introduceren.”

Michel, Yenny en Romy in Holland’s Got Talent

Michel Luu, Yenny Luu en Romy Snaauw uit Harderwijk vormen samen Kempo Kuntao Nederland. De achttienjarige Michel, de 23-jarige Yenny en de zeventienjarige Romy maakte indruk met hun optreden in Holland’s Got Talent. Yenny nam onder meer plaats op een spijkermat, waarna Johnny de Mol ook nog eens bovenop haar mocht gaan staan. “Dit was ongehoord, ongezien”, vertelde Angela Groothuizen na de auditie.

Gordon vroeg zich vooral af waarom Yenny zo emotioneel was. “We hebben echt heel hard gewerkt. Niet alleen aan dit moment. Om gewoon zo iets moois te laten zien aan andere mensen. Die dat dan natuurlijk ook accepteren en het mooi vinden, dat raakt mij gewoon heel erg.” Later sprak Yenny ook met De Stentor. “Nooit verwacht dat wij met onze act de allerlaatste Golden Ticket van het seizoen zouden pakken!”

https://www.youtube.com/watch?v=F5IRTA4r_-c

Kempo Kuntao is te volgen via Instagram en Facebook.