Sterren op TV

Michel Nillesen man van Anita Witzier

Michel Nillesen is de man van Anita Witzier, een Nederlandse televisiepresentatrice en tevens deelneemster aan Wie is de Mol? 2020. Ze is eerder ook al getrouwd geweest met Jeroen van Baaren, met wie Anita twee kinderen kreeg.

Michel Nillesen man Anita Witzier

Michel Nillesen is vier jaartjes jonger dan Anita Witzier. De twee stapten in 2014 in het huwelijksbootje: dat was dertien jaar na hun eerste kennismaking in 2001, toen Michel productiemanager bij het televisieprogramma Memories werd.

“Maar eigenlijk heb ik haar pas wat beter leren kennen na afloop van de opnames in de studio”, vertelde Michel Nillesen al eens in de Margriet. “Meestal gingen we dan met zijn allen wat drinken. In zo’n informele setting kom je geleidelijk tot wat intiemere gesprekken. Een presentatrice is niet dagelijks op kantoor, dus het was niet zo dat wij elkaar daarna heel vaak zagen.”

“Toch was er wel een klik. Af en toe was er een etentje met collega’s. Zo’n man of vijftien bij elkaar. Ik weet nog dat iemand me daarnaartoe een lift aanbood en dat ik die afsloeg, omdat we dan iets later zouden arriveren en dat zag ik niet zitten. Ik wilde er als een van de eersten zijn, zodat ik het zo kon sturen dat ik naast Anita kwam te zitten. Later bleek dat Anita exact dezelfde gedachte had. Het werd een superleuke avond.”

In 2018 verliet Michel Nillesen de KRO-NCRV voor een job als algemeen en financieel directeur voor producent IDTV, maar natuurlijk liet hij zijn Anita Witzier niet meer gaan.

Anita Witzier was getrouwd met Jeroen van Baaren

Anita Witzier was eerder al getrouwd met Jeroen van Baaren, ook een televisiemanager. Met hem kreeg de in Goude geboren blondine twee kinderen, genaamd Bram en Julia. Als ze door Story gevraagd wordt naar haar grootste ‘faal’, zegt ze: “Dat ik mijn kinderen niet in een gewoon gezin kon laten opgroeien.”

“Daarmee heb ik ze tekort gedaan, denk ik. Hun vader was mijn tweede man. We gingen uit elkaar toen de kinderen vier en negen waren. De ene week woonden ze bij hem, de andere week bij mij. Om het makkelijk te maken, zijn we altijd vlak bij elkaar blijven wonen, maar toch werkte het niet.”

“Daarom zijn ze uiteindelijk toch weer bij mij in huis gekomen. Het gaat nu goed met ze. Ze wonen allebei in Amsterdam, waar ze studeren. Gelukkig komen ze regelmatig naar huis, of ik ga naar Amsterdam. Het is heel fijn dat we ze nu een stabiel thuisfront kunnen bieden, maar ik heb er nog altijd verdriet van dat dat in hun kindertijd niet is gelukt.”

Anita Witzier in Wie is de Mol? 2020

Anita Witzier kennen we vooral van Memories en Tien voor Taal, maar in 2020 zal ze ook op een hele andere manier op de buis verschijnen: ze is namelijk één van de kandidaten in de populaire spelserie Wie is de Mol?

© Beau Monde