Sterren op TV
Michaelrobbert Brans Ninja Warrior één been

Michaelrobbert Brans met één been in Ninja Warrior

Michaelrobbert Brans is een topatleet met één been, hij doet mee aan Ninja Warrior. De 35-jarige Michael is misschien wel de meest imponerende deelnemer aan Ninja Warrior Nederland. Alhoewel hij maar één been heeft, heeft hem dat er nooit van weerhouden om uitdagingen aan te gaan. Brans is altijd op zoek naar uitdagingen. Toen hij zag dat Ninja Warrior naar Nederland kwam, kon hij het dan ook niet laten om zich in te schrijven voor het programma van SBS6.

Michaelrobbert Brans in Ninja Warrior

Michael Robbert Brans is één van de topatleten die we voorbij zien komen als deelnemer aan Ninja Warrior. De topper op één been houdt zich vooral bezig met obstacle running en crossfit. Ondanks dat hij alle obstakels in Ninja Warrior zal moeten overwinnen met slechts één been, weerhoudt hem dat er niet van om mee te doen.

Met zijn deelname wil Michael dan ook graag aandacht vragen voor sporten met een beperking. “Ik droom het liefst groots”, vertelde de sporter dan ook. Dat zien we in van alles terug. Zo heeft Michael een wereldrecord op zijn naam staan. Hij is de snelste man op krukken op één been op de vijf kilometer.

Michaelrobbert Brans overwon kanker

In het vroegere leven van Michael wees niets erop dat hij uiteindelijk zo zou overtuigen als atleet met één been. Brans was kerngezond, tot hij in 1995, 1998 en in 2001 te horen kreeg dat hij kanker had. Drie keer overwon Michael de keiharde ziekte, maar het zorgde er wel voor dat zijn onderdeen, bovenbeen, bekken en rechterheup geamputeerd moest worden.

Ondanks de amputaties liet Michaelrobbert zich niet kennen. Hij heeft dan ook een zeer mooi motto dat hij iedereen wil meegeven. “If someone offers you an Amazing opportunity and you’re not sure you can do it, say Yes – then learn how to do it later.”

Michaelrobbert Brans is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.