Sterren op TV

Michael van der Plaat vriend Frederieke Hegger

Michael van der Plaat is de vriend Frederieke Hegger, een Nederlandse presentatrice van RTL Z Nieuws. Michael is vooral actief in de wereld van de politiek, bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkunde en de politieke partij D66.

Michael van der Plaat vriend Frederieke Hegger

Michael van der Plaat is werkzaam als adviseur voor het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Verder is hij politicoloog op de Universiteit van Leiden en alumnus bij D66.

De politieke partij schrijft over hem: ‘Met een aantal partijgenoten heeft Michael in 2009 de lokale afdeling van D66 Alblasserdam heropgericht. Dat heeft ertoe geleid dat hij van 2010 tot 2016 zesenhalf jaar gemeenteraadslid is geweest in Alblasserdam en dat D66 al twee raadsperiodes twee zetels heeft in de overwegend rood-conservatieve raad.’

Michael van der Plaat in de politiek

In zijn vrije tijd gaat Michael van der Plaat graag op reis: bij voorkeur samen met vriendin Frederieke Hegger, natuurlijk. Landen als Frankrijk, Engeland en Italië zijn hen allang niet meer onbekend. Om fit te blijven gaat Michael regelmatig hardlopen of fietsen.

Frederieke Hegger presentatrice RTL Z Nieuws

Frederieke Hegger begon in 2013 nog aan een opleiding documentaire-filmen in Amsterdam, nadat ze zich op de geprezen Universiteit van Oxford in Engeland had verdiept in historie, politiek en samenleving.

Na baantjes bij onder meer de Hanze Universiteit in Groningen, 1%Club in Amsterdam en als editor bij de website OneWorld.nl is ze lange tijd actief geweest als freelance journalist. Voor haar documentaire ‘En Bedankt Babyboomers’ werd ze genomineerd voor De Tegel, de hoogst haalbare prijs voor journalisten.

In 2014 ging Frederieke Hegger aan de slag bij RTL Z Nieuws, als online redacteur en tegenwoordig ook als presentatrice op de televisie. Wat zal haar vriend Michael van der Plaat trots op haar zijn!