Sterren op TV
Michael Guimaraes Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 20 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 19 oktober 2022

Michael Guimaraes als straatmuzikant bij Idols

Michael Guimaraes deed per toeval mee aan Idols. Hij is in zijn vrije tijd straatmuzikant, maar zag opeens in Rotterdam de hele lange rij richting de audities staan. Daarop besloot Michael om maar gewoon aan te sluiten, met als resultaat dat hij de jury van Idols wist te overtuigen tijdens zijn auditie.

Michael Guimaraes dwong zichzelf tot straatmuzikant

“Ik vroeg aan de mensen in de rij wat ze kwamen doen. Daaruit begreep ik dat Idols was. Ik had mijn gitaar al bij me, dus ik ben gelijk in de rij gaan staan. Dus hier ben ik”, vertelde Michael Guimaraes enthousiast. In de rij maakte hij al snel vrienden en maakte met mensen al snel muziek. Dat is wel eens anders geweest.

“Vroeger heb ik wel een moeilijke periode gehad. Ik was super anti-sociaal en zat vierentwintig uur per dag achter mijn computer. Ik durfde niet met mensen te praten, laat staan met vrouwen. Daar moest ik vanaf en dat leek me het beste te lukken als ik zo ver mogelijk van mijn computer vandaan ging. Toen ging ik op reis.”

Michael met een valse gitaar bij Idols

Pas twee jaar geleden ging Michael op reis door Europa en om geld te verdienen werd hij straatmuzikant. In acht maanden is hij door veertig steden gereisd in acht laden. Tijdens de auditie bij Idols zingt Michael Guimaraes een nummer van Ed Sheeran, iemand die ook op straat speelde en zo ontdekt werd. “Daarom is hij mijn grote idool. Zowel qua muziek als zijn achtergrond.” De auditie werd een pittige bevalling, vooral doordat de gitaar van Michael heel vals bleek te zijn. Het zorgde ervoor dat hij zelfs bijna niet door mocht, maar uiteindelijk wist zijn stem toch nét voldoende te overtuigen voor de volgende ronde.

Volg Michael Guimaraes van Idols ook op Facebook.