Sterren op TV
Mevrouw Vos, Hogerwerf en Oosterhof in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak vogelterreur

Mevrouw Vos, Hogerwerf en Oosterhof in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

Mevrouw Vos en Femke Hogerwerf nemen het op tegen mevrouw Oosterhof in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. De eerste twee dames hebben veel last van buurvrouw Oosterhof. Mevrouw Vos vindt het vooral vervelend dat mevrouw Oosterhof graag aan de slag is met het voeren van de duiven. Ze kan niet zo goed tegen de vogelpoep die dat oplevert. Mevrouw Hogerwerf beschuldigt haar buurvrouw er op haar buurt van dat ze konijnen steelt. Nu komt er in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak een uitspraak voor deze ‘vogelterreur’.

Inhoudsopgave

Mevrouw Vos versus mevrouw Oosterhof

Mevrouw Vos uit Mr. Frank Visser doet uitspraak moet eigenlijk al vanaf het eerste moment niets hebben van haar buurvrouw mevrouw Oosterhof. Ze hebben zich één keer aan elkaar voorgesteld en sindsdien is er geen contact meer geweest. Mevrouw Vos dacht met haar mensenkennis bij die eerste ontmoeting al te zien dat haar buurvrouw een dame was om in de gaten te houden, niet een persoon met wie ze graag aan wilde pappen.

Voor Mevrouw Vos bleef het niet alleen bij opgekropte woede. De laatste tijd is ze de overlast van de vogels zó zat dat ze zelfs al eens water en zeepsop naar de vogels heeft gegooid.

Bedreigingen van mevrouw Vos

Ook besloot ze op een dag gereedschap te pakken om één van de schoteltjes voor de vogels kapot te maken. Mevrouw Oosterhof heeft inmiddels ook al de nodige dreigementen ontvangen. “Kom dan maar niet bij mij in de buurt, want dan kun je je tanden van de stoep af rapen”, riep mevrouw Vos al eens. Mevrouw Oosterhof is dan ook bang geworden. “Ze is onberekenbaar en erg fel. Ze dreigt ook.” Het is nu aan Mr. Frank Visser om uitspraak te doen.

Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

Aan het eind van de aflevering zien we dat mevrouw Oosterhof goed nieuws krijgt. Ze mag op haar oude dag de vogeltjes blijven voeren. “Extreme overlast veroorzaakt door het voeren is niet gebleken. Ik wil geloven dat de buren last hebben, met van name de duiven. Maar er zitten nu eenmaal heel veel vogels in deze wijk en die gaan echt niet emigreren als mevrouw Oosterhof stopt met voeren. De dames Vos en Hogerwerf zullen daarmee moeten leven. Recht is recht. Het was misschien aardig geweest als Oosterhof ervoor had gekozen om niet of anders te voeren, maar juridisch gezien is ze daartoe niet verplicht”, klonk de uitspraak.

Mevrouw Vos werd nog even flink behandeld. “Wat wel verboden is, is de agressieve bejegening die met name mevrouw Vos zich meent te kunnen permitteren ten opzichte van haar 82-jarige buurvrouw. Gooien met water en zeepsop, schelden, tieren, dreigen, stukslaan van een schoteltje. Dat kan natuurlijk niet door de beugel en dat weet u zelf ook heel goed. Ik zal mevrouw daarom verbieden daarmee door te gaan. En dus voortaan, in gewoon Nederlands, het fatsoen houden.”