Sterren op TV
Maan-de-Steenwinkel-150x150

Met deze mannen had Maan de Steenwinkel het buitengewoon gezellig…

Het kan zijn dat de naam Maan de Steenwinkel je niet zo veel zegt, maar laat je de achternaam weg, dan heb je meteen een ontzettend populaire Nederlandse zangeres! Ze is pas 25 jaar oud, maar ze is al 1 van de bekendste artiesten uit Nederland. Ze werd bekend door The Voice of Holland in het seizoen van 2016, welke ze ook won. Ook is ze soms te zien als actrice. Ze debuteerde als actrice in 2019 in de film ‘De club van lelijke kinderen’. Ze heeft al een erg bewogen carrière gehad op deze lange leeftijd, maar hoe steekt deze nou eigenlijk in elkaar? En wie zijn de mannen die in haar leven naar verluidt voorbij kwamen? Lees in dit artikel alles over haar.

Maan’s muziekcarrière in vogelvlucht

Zoals gezegd, begon Maan in 2015 aan een nieuw avontuur The Voice of Holland. Deze won ze op 29 januari 2016, waarna ze haar single ‘Perfect World’, geproduceerd door Hardwell, uitbracht op 6 februari 2016. Deze kwam hoog te staan in de Mega Top 50 en de Top 40, en kwam hij op NPO 3FM en Radio 538. Op 1 april kreeg ze al een Gouden Plaat voor deze single welke werd uitgereikt door Hardwell.

In 2017 had ze ook een erg druk jaar waarin ze onder andere mee deed aan het 10de seizoen van De Beste Zangers. Daarnaast deed ze mee aan het RTL 4 programma Dance Dance Dance samen met Kaj van der Voort. Ze eindigden als duo op de derde plek waarna ze een geldbedrag van €25.000 doneren aan het Fonds Verstandelijk Gehandicapten.

In 2018 deed Maan onder meer mee aan het Jachtseizoen van StukTV en won ze twee Buma Awards voor ‘Meest Succesvolle Single – Urban’ en ‘Meest Gestreamde Track – Populair. Dit allemaal door het liedje Blijf Bij Mij van Ronnie Flex. Sinds 2018 doet ze ook mee aan de Vrienden van Amstel live. In dit jaar was dat een speciale editie ‘De Vliegende Vrienden van Amstel Live’ waarbij ze langs Amsterdam, Eindhoven en Zwolle ging.

Op 31 januari 2020 kwam het debuutalbum van Maan uit ‘Onverstaanbaar’. Deze kwam op de eerste plek binnen in de Album top 100. Hij deed het zo goed dat ze in februari 2020 al de gouden status had behaald met dit album. In deze maand won ze ook een Edison voor ‘Beste Pop Single van 2019’. Daarnaast behaalde ze ook nog een gouden status voor het nummer ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’.

Sinds 2021, tijdens de coronapandemie, was ze onderdeel van de gelegenheidsformatie ‘The Streamers’. Hierin bracht de organisatie tijdens de coronapandemie gratis livestream-concerten. Dit kon je vergelijken met een online versie van De Vrienden van Amstel. Het concept werd razend populair. Op 16 december 2022 staat Maan met haar eigen show in de Ziggo Dome.

Het liefdesleven van Maan de Steenwinkel

Op 10 februari 1997 werd Maan geboren in Utrecht. Op 1-jarige leeftijd verhuisde ze, samen met haar gezin naar Bergen en ze volgde haar middelbare school op het Murmellius Gymnasium in Alkmaar. Ze had een aantal jaren een relatie met DJ Tony Junior.

Volgens Story zou Maan ook een affaire hebben gehad met Marco Borsato. Borsato was de coach van Maan bij The Voice of Holland in 2016 en de twee zouden daarna ‘contact hebben gehouden’. Het management van Maan heeft nooit op de roddel willen reageren.

Yvonne Coldeweijer insinueerde bovendien ook dat Maan het met andere coaches van The Voice, zoals Jan Smit en Ali B, gezellig zou hebben gehad. Life of Yv noemde Maan al eens een ‘dirty girl’ en ‘we weten wat je uitspookt’, al hoeft dat geen verband te houden met eerder genoemde namen.