Sterren op TV
Merel Westrik

Merel Westrik RTL-presentatrice in Wie is de Mol?

Merel Westrik behoort tegenwoordig tot de presentatrices van RTL Nieuws. Daarnaast is ze in 2019 te zien in Wie is de Mol? Als Merel het RTL Nieuws presenteert, is een nieuwsuitzending niet meer saai om naar te kijken. Wat een schitterende vrouw en altijd stijlvol gekleed tijdens de uitzendingen. Sinds 2014 presenteerde ze met Rick Nieman de uitzending van Half Acht, nu hij gestopt is krijgt ze een nieuwe partner. Vanaf 15 juni presenteert Merel Westrik het RTL Nieuws met Antoin Peeters én ze is ook nog eens te bewonderen als DWDD-tafeldame.

Inhoudsopgave

Merel Westrik in Wie is de Mol?

Merel Westrik is te zien is Wie is de Mol? 2019. De presentatrice moest haar collega’s voorliegen om haar deelname aan het programma zo lang mogelijk geheim te houden. “Ik heb gezegd, en het spijt me echt vreselijk collega’s, dat ik geopereerd word aan mijn keelamandelen. En dat mijn amandelen eruit moeten. En ik hoop dat het me vergeven wordt. Want iedereen leeft waarschijnlijk met me mee en dat vind ik ook echt heel erg. Ik baal er ook echt van. Maar het was het enige geloofwaardige en het was ook de enige reden waardoor ik zeker wist dat iemand mij zou gaan vervangen in de dagen dat ik er niet was.”

Merel Westrik hoefde zelf ook zeker niet lang na te denken toen ze gevraagd werd. “Toen ik gevraagd werd voor Wie is de Mol? dacht ik: Ja. Avontuur, hoppa. Dat gaan we doen, te gek”, vertelde Merel. Het is de vraag of het haar gaat lukken om de mol te ontmaskeren. Of is ze zelf toevallig de saboteur?

Merel Westrik achtergrond

Merel is 36 jaar en dus in de bloei van haar leven. In 2014 maakte ze de overstap naar RTL en sindsdien is zij gelukkig ook voor het grote publiek steeds vaker op de beeldbuis te zien. Voor ze bij RTL aan de slag ging presenteerde Merel Westrik namelijk het ochtendprogramma van WNL, Vandaag de Dag. Hartstikke fijn wakker natuurlijk, met de mooie Merel, maar opstaan met haar was niet voor iedereen weggelegd. Voor vriend Patrick in ieder geval wel overigens. Hij stond braaf met de Amsterdamse op om 04.00 uur ‘s ochtends om een bakje yoghurt voor zijn liefde klaar te maken.

Merel was nog niet zo heel lang presentatrice van Vandaag de Dag toen ze de slappe lach kreeg na een item over teken. Een verslaggever van WNL vroeg een kenner waar teken vooral zitten. Toen hij als antwoord gaf “bij de mens vooral op warme vochtige plekjes” hield Merel het niet meer. Zelfs na een volgende item kon ze maar met moeite haar lach inhouden.

Merel Westrik bij RTL Nieuws

Het vroege opstaan viel Merel Westrik zwaar in de tijd dat ze Vandaag de Dag presenteerde. Om 21.00 uur haar bed op zoeken, om de volgende dag weer fris en fruitig te zijn was niets voor haar. Wat ze het meeste miste? Wijn!  “Wijn drinken en ‘s ochtends vroeg op werkt voor geen meter. Ik drink echt bijna niet meer”, vertelde de brunette in 2011 in Het Parool. “Twee weken geleden kwam ik ‘s ochtends aan bij de studio, en daar stonden de gasten van Pauw & Witteman van de vorige avond nog steeds buiten de deur te drinken. Ik dacht: ooooh, ik heb wat gemist. Jaloersmakend.”

Inmiddels kan Merel Westrik dus weer volop genieten van een drankje op zijn tijd, het vroege opstaan is verleden tijd, nu ze furore maakt als presentatrice van het RTL Nieuws. De nieuwslezeres zit al een tijdje in het vak trouwens. In 2001 begon ze als stagiaire bij de Amsterdamse regionale zender AT5. Daar viel ze al snel op en kreeg ze meer verantwoordelijkheden en mocht ze uiteindelijk de presentatie van diverse programma’s doen. In 2011 maakte Merel Westrik dus de stap naar de landelijke televisie, waar wakker worden Nederland kennis met haar maakte.

Merel Westrik zingt bij afscheid Rick Nieman

Lang kreeg Merel Westrik dus niet het genoegen om het RTL Nieuws te presenteren met grootheid Rick Nieman. Een jaar nadat hun samenwerking was gestart kondigde Nieman zijn afscheid aan. Om Nieman te bedanken voor zijn bewezen diensten zongen zijn collega’s een afscheidslied in en uiteraard had Merel ook een paar regels tekst. Wat ons betreft blijft Merel Westrik lekker presenteren 🙂

Tijd dringt voor Merel Westrik

In 2015 gaf Merel in een interview met Libelle overigens aan in de toekomst graag nog eens zwanger te willen raken. “Het is wel iets waar ik heel nieuwsgierig naar ben. Ik wil dat ook een keer meemaken, weten wat het met je lichaam doet. Wat een combinatie van ons tweeën oplevert”, doelde Merel op een kindje met Patrick. Tot op heden hoorden we echter nog niets over een mogelijke baby voor het stel. Gezien haar leeftijd begint de tijd voor Westrik inmiddels wel te dringen.

Merel Westrik is helaas niet te volgen via Instagram.

Merel Westrik

Merel Westrik