Sterren op TV
Merel vrouw Henry Schut

Auteur: Senna Reimink

Datum: 11 februari 2018

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Merel Izaks de vriendin van Henry Schut

Merel Izaks is al heel lang de vriendin van Henry Schut en inmiddels ook de moeder van drie kinderen van de presentator van NOS Studio Sport.

Inhoudsopgave

Merel en Henry kennen elkaar al uit hun studietijd

Henry Schut is de veertig inmiddels gepasseerd, hij kent zijn vriendin Merel al heel lang. De twee kwamen elkaar tegen tijdens hun studie. Dat was in de tijd dat Hyves nog bestond en via dit inmiddels verdwenen social medium werd een afspraakje geregeld. Na al die jaren zijn Henry en Merel nog altijd bij elkaar, sterker nog er is een flink gezin gesticht.

Dat Merel de vriendin van Henry zou worden is voor de Studio Sport-presentator geen verrassing. In een interview met Privé gaf hij al eens aan dat hij er snel uit was. “Ik heb de moeder van mijn kinderen ontmoet”, vertelde Henry aan zijn eigen ouders toen hij voor het eerst met Merel op stap was geweest. Er zijn inmiddels dan ook twee jongens en een meisje geboren.

Henry Schut is Papa van het Jaar

Luuk is de oudste van het stel, daarna zijn ook Stijn en Anne Louise het gezin komen versterken. Rondom de geboorte van Anne was het wel spannend, want ze kwam twee weken te vroeg. Uiteindelijk is alles goedgekomen. Merel en Henry kunnen dan ook in alle rust het kroost opvoeden en als we het mogen geloven heeft Merel het getroffen met Henry. Hij werd in 2014 namelijk gekozen tot Papa van het Jaar. “et leven met kinderen is totaal anders dan het leven dat ik ervoor had. Ik voelde me direct vader, vooral de verantwoordelijkheid die erbij komt kijken. Het verandert alles”, viel er toen te lezen.

Vriendin Henry Schut zit tijdens grote toernooien alleen thuis

Henry Schut is niet van de beeldbuis te slaan. Met name tijdens grote evenementen moet Merel haar vriend missen. Het wereldkampioenschap voetbal en het Europees kampioenschap voetbal begeleidde Schut iedere avond met een vullend programma. Tijdens Olympische Spelen is Henry Schut de opvolger geworden van Mart Smeets voor de avondafsluiter. Zo maakte hij al NOS Studio Sportwinter, NOS Studio Olympic Park tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en in 2018 werd het opnieuw Studio Sportwinter. Henry ontvangt telkens sporters en andere gasten, met Erben Wennemars als vaste sidekick. De presentator is ook nog eens wekelijks op de radio te horen met NOS Langs de Lijn. Die presenteert Schut iedere zondag samen met Hugo Borst.

Merel Izaks, de vriendin van Henry Schut, is te volgen op Facebook.

Henry Schut is te volgen op Facebook en Instagram.