Sterren op TV

Menno Hurenkamp de man van Kysia Hekster

Menno Hurenkamp is de man van Kysia Hekster, een Nederlandse journaliste en correspondente voor de Europese Unie, de NAVO en de landen België en Luxemburg namens de NOS. Haar vriend Menno Hurenkamp is politicoloog en journalist.

Menno Hurenkamp vriend en man Kysia Hekster

Menno Hurenkamp is in 1971 geboren en was tot 2018 hoofdredacteur van het maandblad van de Wiardi Beckman Stichting, genaamd Socialisme & Democratie. In de tussentijd schreef hij meerdere boeken over onderwerpen als gemeenschapsvorming, burgerschap, keuzevrijheid en politieke thema’s.

Menno Hurenkamp journalist en politicoloog

Hij woonde bovendien van 2008 tot 2012 in de Russische hoofdstad Moskou, waar zijn vrouw Kysia Hekster toen als Rusland-correspondente voor de NOS werkte. Daarover vertelde Kysia al eens aan Redpers: “Kritische journalisten worden geïntimideerd of verdwijnen zelfs.”

“Toen ik net in Moskou aankwam werden twee journalisten van de door Gorbatsjov opgezette krant Novaja Gazeta vermoord. In Moskou genieten sommige kritische journalisten nog enige bescherming door hun bekendheid, maar zelfs daar is niemand veilig,” Gelukkig had Kysia Hekster altijd haar man Menno Hurenkamp aan haar zijde.

Kysia Hekster NOS-correspondente in Brussel

In januari 2021 werd bekend dat Kysia Hekster een iets veiliger gebied gaat verslaan: de Europese Unie, de NAVO en de landen België en Luxemburg, vanuit Brussel. “De komende jaren moet er in de Europese Unie ongelooflijk veel gebeuren, bijvoorbeeld op terreinen als klimaat en migratie”, jubelde ze zelf al.

Haar opgedane ervaring in Rusland kan goed van pas komen, voorspelde hoofdredacteur Marcel Gellauf al: “Ook heeft ze een goed politiek instinct en verwacht ik dat ze de soms complexe ontwikkelingen in de Europese Unie voor een breed publiek inzichtelijk kan maken.” En daar zal haar man Menno Hurenkamp het ongetwijfeld helemaal mee eens zijn!

Geplaatst door Kysia Hekster op Zondag 2 juli 2017