Sterren op TV
Melany Sharon Bhola The Voice of Holland TVOH

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 oktober 2016

Laatst Geüpdatet: 8 oktober 2022

Melany Sharon Bhola valt op in The Voice of Holland

Melany Sharon is deelneemster aan The Voice of Holland 2016. Tijdens de blind auditions zong de in Almere woonachtige zangeres een speciale versie van Ik Huil Alleen Bij Jou. Ondanks dat het nummer van Ali B (en Diggy Dex) is, hij in de jury zit en meezong met Melany koos het talent voor Guus Meeuwis als coach. Melany Sharon is overigens de artiestennaam van deze jongedame, haar echte naam is Melany Bhola.

Inhoudsopgave

Melany Sharon Bhola in TVOH

Melany Sharon Bhola wist in The Voice of Holland vrijwel meteen te overtuigen tijdens haar blind audition. Voor coach Ali B was het helemaal een bekend nummer, want Ik Huil Alleen Bij Jou was één van zijn meest recente hits. Na een paar zinnen knalde Ali B al op de knop voor Melany en een paar tellen later rende hij het podium op.

Inmiddels hadden ook andere coaches hun stoel omgedraaid. Melany was dus al zeker van de volgende ronde en om haar ervaring extra bijzonder te maken greep Ali B de microfoon van Bhola. Hij rapte verder, terwijl Melany de dans met hem aan ging. Ondanks het bijzondere tafereel koos de zangeres uiteindelijk niet voor Ali B, maar voor Guus Meeuwis als coach.

Melany Bhola in de Battles

Melany Bhola vroeg zich lange tijd af tegen wie ze het op moest gaan nemen tijdens de Battles. In de tweede aflevering van de Battles werd het eindelijk bekend: Guus Meeuwis koos ervoor om Melany tegenover Stephanie van Rooijen te zetten. Een keuze die niet helemaal uit de lucht kwam vallen, gezien beide dames in het Nederlands zongen tijdens hun Blind Audition. Ook kenden ze elkaar al van school en zijn het zelfs vriendinnen. “Ze is wel echt een heel sterke tegenstander”, vertelde Melany. Het nummer dat Melany en Stephanie mochten gaan zingen, is Toen Ik Je Zag van Hero. Stephanie kwam uiteindelijk als winnares uit de battle.

Melany Bhola danst en zingt op het Songfestival

Voor Melany Bhola was The Voice of Holland niet haar eerste bijzondere ervaring op televisie. De Almeerse maakte namelijk onderdeel uit van het achtergrondkoor van Laura, de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016. Het leverde geen overwinning op, maar wel een mooie tiende plaats in de finale.

Melany werd samen met twee andere Nederlanders geselecteerd na een auditie. Het is geen toeval dat zij alle drie worden opgeleid op de Amsterdamse dansschool Lucia Marthas. Overigens zit het Melany Bhola niet altijd mee. Zo vertelde ze voorafgaande aan haar auditie in TVOH dat ze kampt met flinke heupproblemen. Aan de ene heup is ze inmiddels geopereerd en werkt ze met fysiotherapie aan herstel.

Ook haar andere heup heeft de nodige schade opgelopen, maar omdat Melany eerst voor haar carrière wilt gaan stelt ze een nieuwe operatie uit. Een carrière als danseres kan ze hierdoor waarschijnlijk vergeten, maar ze hoopt nog door te breken als zangeres. Wellicht lukt dat via The Voice of Holland en vertegenwoordigt zij ooit Nederland tijdens het songfestival!

Volg Melany Bhola op Facebook.

Bekijk de andere deelnemers van Team Guus Meeuwis uit The Voice of Holland 2016 CPG | Rachel Kramer | John Vooijs | Vannessa Thuyns | Mike Ott | Katell Chevalier | Annemarie Brohm | Stephanie van Rooijen | Nils Krake | Thijs Pot | Zoë de Sanders

Wauw wat was de workshop van Ali B gisteren enorm inspirerend & motiverend. Ik heb er onwijs veel van geleerd. Ben…

Geplaatst door Melany Bhola op woensdag 1 juni 2016

Vandaag is de dag dat mijn lieve bestie een heeel gaaf avontuur aangaat!!! SO SOOO PROUD!! Ja jaaa hij gaat een jaar…

Geplaatst door Melany Bhola op donderdag 6 maart 2014

Op naar shoot van vandaag! #danssfeer

Geplaatst door Melany Bhola op zaterdag 14 december 2013