Sterren op TV
Medina Schuurman

Medina Schuurman is actrice, castingdirector en schrijfster

Medina Schuurman is een naam aan het opbouwen als actrice, castingdirector en schrijfster. Vooral als actrice timmert ze de laatste jaren hard aan de weg. Nadat we haar tussen 2010 en 2015 als één van de hoofdrolspelers in Penoza zagen, is ze sinds 2016 ook één van de hoofdpersonen in Celblok H. Daarnaast heeft ze sinds kort ook haar eerste boek in de winkels liggen in samenwerking met Isa Hoes.

Medina Schuurman als actrice

Medina Schuurman komt in de laatste jaren in meerdere populaire series voor, maar haar debuut maakte ze al veel eerder. In 1993 zagen we haar als Marieke de Bruin in Niemand de deur uit! Daarna volgde onder andere een grote rol in Rozengeur & Wodka Lime. Ze speelde Donna de la Fuentera tussen 2001 en 2006. Medina Schuurman was tussen 2010 en 2015 ook te zien in Penoza. Ze speelde daarin de rol van Sandrina Breusink, de vrouw van Steven. Sinds het derde seizoen van Celblok H zien we Schuurman ook daar voorbij komen. Ze speelt Catelijne ‘Caat’ Bergsma en staat meestal lijnrecht tegenover Suzanne “Suus” Kramer (gespeeld door Isa Hoes).

Medina Schuurman als schrijfster

In het dagelijks leven kunnen Medina en Isa Hoes het echter prima met elkaar vinden. Niet voor niets kropen ze allebei in de pen om een gezamenlijk boek te produceren. Te lijf: de kunst van het mooi ouder worden is een boek dat Isa Hoes en Medina Schuurman op 1 november 2016 publiceerden. Sindsdien heeft het boek al in de nodige toplijsten gestaan. Het was tot op heden het eerste boek van Medina. Of er in de toekomst nog boeken volgen, is afwachten. De in Den Haag geboren Medina is overigens ook werkzaam geweest als castingdirector. Verder is ze alleenstaand moeder van zoontje Jonathan. Hem kreeg ze in 2011 van Wink Sabee, met wie ze tot 2015 een relatie had.

Medina Schuurman is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.