Sterren op TV
Max Willems Q Bouwhuis GTST Goede Tijden, Slechte Tijden

Auteur: Senna Reimink

Datum: 26 november 2017

Laatst Geüpdatet: 26 november 2017

Max Willems is Q Bouwhuis in Goede Tijden, Slechte Tijden

Max Willems is Q Bouwhuis in Goede Tijden, Slechte Tijden. De acteur is nog niet heel bekenden heeft nog geen heel uitgebreide CV opgebouwd, maar kan met zijn achttien jaar nu wel zeggen dat hij te zien is in GTST. Als Q, een hyperintelligente jongeman, laat Max Willems zijn acteertalent inmiddels aan heel Nederland zien. Ongetwijfeld gaan we in de komende jaren nog veel meer van hem horen.

Max Willems in GTST

Max Willems speelt Q Bouwhuis in GTST, de achterneef van Anton. Hij overtuigde de makers van GTST met zijn acteerkwaliteiten. Hoe zijn auditie voor de rol verliep, vertelde Max al in een interview met Televizier. “Ik kreeg een dialoog die ik moest voorbereiden. Maar de auditie ging vooral over de vraag hoe ik omging met aanwijzingen tijdens de scene. Het tempo ligt hoog bij GTST, er wordt op één dag veel opgenomen, vandaar dat ze wilden zien of ik in staat was snel dingen op te pikken en of ik bijvoorbeeld een scene net zo makkelijk staand als zittend kon doen”, legde Willems uit over zijn auditie.

Willems heeft met Q wel direct een lastige rol te pakken. “Hij staat behoorlijk ver van me af, maar dat maakt acteren nou juist zo leuk. Wel moet ik me daardoor goed voorbereiden. Q studeert biomedische wetenschap met als keuzevak logica en legt graag dingen uit met complexe, wetenschappelijke termen. Dat is soms best pittig, want je moet natuurlijk wel weten waar je het over hebt. Dus tijdens het leren van mijn teksten google ik heel wat af.”

Max Willems meertalig

Dat Max Willems zo goed uit de voeten kan met de Nederlandse taal, is best knap te worden. Zijn vader is weliswaar Nederlands, maar zijn moeder is Thaise. Daarnaast is Max in Duitsland opgegroeid, waar hij een internationale school heeft gevolgd. We kunnen dan ook rustig stellen dat Max meertalig is opgevoed. “Ik denk en droom zelfs in al die talen, afhankelijk van de situatie, wat best apart is. Ik heb wel spraak- en stemles om zo accentloos mogelijk Nederlands te spreken. Soms hoor je mijn Duitse accent nog wel een beetje, bijvoorbeeld bij woorden als “emoties” of  “ham, kaas en preischotel.”

De achttienjarige Max heeft er ook een aardige tenniscarrière opzitten. Vanaf zijn vierde jaar tenniste hij al op hoog niveau, maar een zware blessure heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat hij nooit volledig doorbrak. Het gaf de acteur, die inmiddels zijn VWO-diploma heeft gehaald, echter wel de gelegenheid om de liefde voor acteren te ontdekken. Inmiddels is hij al onder meer te zien geweest in De Spa en Let’s Kick It.

Max Willems is te volgen via Instagram en Facebook.