Sterren op TV
Ewout Genemans

Auteur: Senna Reimink

Datum: 5 januari 2022

Laatst Geüpdatet: 4 januari 2023

Max is de vriend van presentator Ewout Genemans

Ewout Genemans is een Nederlandse televisiepresentator, televisieproducer, acteur en zanger. Genemans is geboren op 7 februari 1985 in Den Haag. Hij is al sinds 2004 actief. Hij presenteert op dit moment verschillende programma’s op televisie en produceert tv-programma’s met zijn eigen televisieproductiebedrijf No Pictures Please. Genemans ging naar school op het St-Maartenscollege in Voorburg. Hierna studeerde hij op de Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag. Hij heeft ook nog een halfjaar op de School voor Journalistiek gezeten.

Loopbaan en carrière

Toen Genemans klaar was met zijn opleiding, is hij gaan werken als redactie-assistent bij Visible TV. Hier hielp hij mee met RTL4 Programma Vliegende Hollanders. Ook werkte hij in 2003 mee aan de productie van Meiden van De Wit. Genemans groeide echt in bekendheid toen hij in Zoop ging spelen als Bastiaan. Hiervoor speelde hij in de serie en drie van de Zoop films. In deze serie en de films zong hij een paar nummers die hij later ook op festivals ging zingen.

Ook op het vlak van presentatie heeft Genemans ervaring gedaan. Zo heeft hij Willem Wever gepresenteerd, maar ook was hij de vaste vervanger van Pepijn in de BZT-show. Ook presenteerde hij shows zoals Sudokidz en De Museumbende. Ook presenteerde hij van 2011 tot 2013 bij het Junior songfestival. Hiernaast heeft Genemans nog veel meer shows gepresenteerd zoals Fans en Wie wordt Kruimeltje? Sinds 2017 is Genemans een presentator en programmamaker bij RTL Nederland. Hier presenteert hij zowel bij RTL4 en RTL5. Zo presenteert hij sinds 2019 Verslaafd en Ewout aan de grens en verschillende series over het politiewerk, zoals Bureau Burgwallen.

Ook sprak Genemans de stem in van Remy, de kok en hoofdpersoon in de film Ratatouille. Daarnaast sprak hij ook reclamespotjes in zoals voor Postbank en Veilig Verkeer Nederland.

Samen met Jon Karthaus richtte Genemans het productiebedrijf No Pictures Please op. Zij werkten samen tot 2011, waarna Genemans zelf verder ging met het bedrijf. Samen ontwikkelden de twee shows zoals Fans! van SBS6. Tussen 2012 en 2018 werkt het bedrijf voornamelijk samen met RTL5. Hier worden programma’s van het bedrijf zoals Ik heb HET nog nooit gedaan en From Russia with love uitgezonden. Ook op RTL7 wordt Voetbalfans uitgezonden. Per oktober 2015 is No Pictures Please onderdeel van FremantleMedia. Sinds 2020 is Genemans gestopt als Managing director bij No Pictures Please en is hij begonnen als creative lead bij FremantleMedia.

Op het vlak van muziek heeft Genemans veelal gezongen voor Zoop en Zapp. Voor Zoop zijn een zevental singles uitgebracht, waaronder Verliefd en Laat me Leven. Voor Zapp heeft Genemans twee nummers opgenomen samen met de andere gezichten van Zapp voor de Zapp kerstclip.

Privéleven

Over het privéleven van Genemans is niet veel bekend, omdat hij daar niet veel over verteld. Ewout is al een paar jaar samen met Max.  ,,Ik ben niet iemand die graag over zijn persoonlijke leven praat, maar ik ga er niet over liegen”, vertelde Ewout Genemans aan Story. ,,Max en ik zijn al een aantal jaren samen. Ik ben heel gelukkig.” Vriend Max werkt ook in de mediawereld.

In 2015 had Ewout nog geen relatie met Max. ,,Ik hou mijn privéleven liever voor mezelf. Het zal ermee te maken hebben dat ik alles alleen doe. Ik ben vrijgezel, heb een eigen bedrijf, hoef met niemand rekening te houden. Ik ben altijd in control”, vertelde hij aan Flair.

Ze hebben nog geen kinderen, maar zijn hier wel over na aan het denken. Genemans is opgegroeid met zijn ouders en twee jongere broers in Den Haag. Een aantal jaar terug is hij uit de kast gekomen, eerst als biseksueel en later als homoseksueel.

In 2019 werd Ewout Genemans slachtoffer van een gewelddadige overval. Hij raakte daarbij lichtgewond en moest zijn telefoon afgeven aan de overvallers.